Göreve geldiği 2019 Mart’ından bu yana hizmetleriyle değil yabancı karşıtı söylemleri ve uygulamalarıyla gündeme gelen CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan gündemden düşmüyor.

Konuk olduğu bir programda kendisinden yardım isteyen başörtülü bir kadın ile ilgili ahlaksız iması toplumun her kesiminden tepki çeken Özcan, bir süredir tepki çektiği kendi partisi CHP’nin Merkez Yürütme Kurulu’nda masaya yatırıldı. Özcan’ın partiden ihracı beklenirken toplantı sonrası kameralar karşısına geçen CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ı uyarı için Merkez Disiplin Kurulu'na sevk edildiğini açıkladı.

ÖZTRAK: SİNDİREBİLMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL

Öztrak, Özcan’ın sözlerinin kabul edilebilir olmadığının altını çizerek, "Bolu Belediye Başkanının bir kadın hemşehrisi hakkında yaptığı yakışıksız açıklamayı kabul edebilmemiz mümkün değil, sindirebilmemiz de mümkün değil. Ama kendisi hatasını anlayarak kamuoyu önünde özür diledi. Bu özrü de dikkate alarak Bolu Belediye Başkanının bir kadın hemşehrisi hakkında yapmış olduğu yakışıksız açıklamalar nedeniyle, uyarılması talebiyle Yüksek Disiplin Kurulu’na sevkine oy birliğiyle karar verdik." dedi.

CHP’DE ‘MEMLEKET PARTİSİ’ KORKUSU İHRACA ENGEL OLDU

CHP’nin bu hamlesi Kılıçdaroğlu’na muhalifliğiyle bilinen Tanju Özcan’ın ihraç durumunda Muharrem İnce’nin kurduğu Memleket Partisi’ne katılmasının önüne geçme çabası olarak yorumlanırken Bolu’da Millet İttifakı’nın yakalamış olduğu seçim başarısına da gölge düşürülmek istenmediği öğrenildi. CHP’nin böylesine bir ahlaksız imayı uyarıyla geçiştirecek olması ise kamuoyunda tepkiyle karşılandı.  

NE OLMUŞTU?

Armağan Çağlayan’ın Youtube’da yayınlanan programına konuk olan Özcan, başından geçen anılarıyla ilgili bir soruya verdiği yanıtla yeniden sosyal medyanın gündemine oturmuştu. Bolu'da yanına tesettürlü bir kadının yanaştığını söyleyen Tanju Özcan, "Bir açılış yapıyoruz Bolu'da acelem de var. Bir tesettürlü bayan geldi. 'Tanju Bey bir konu var konuşabilir miyiz' dedi. Ben de 'Hemen Ankara'ya dönmem lazım. Özel değilse burada konuşabilir misiniz?' dedim. 'Sıkıntı yok' dedi. 'Benim bebeğim yok. Bana yardımcı olur musunuz?' dedi. 'Hanımefendi ben size nasıl yardımcı olabilirim' dedim. Meğer kadın tüp bebek tedavisi olmak istiyormuş. Tabii öyle konuya böyle girince çevredekiler gülüyor. Benim böyle çok fazla anım var..." ifadelerini kullanmıştı. Tanju Özcan'ın bu sözler sonrası ekranda gülümsemesi ve ahlaksız ima içeren sözleri, izleyiciler ve sosyal medya kullanıcılar tarafından büyük tepki gördü. ‘#İğrençsinTanjuÖzcan’ etiketiyle on binlerce paylaşım yapıldı.

HABER: Mehmet GÜNESEN