AK Partili belediye başkanları, Ankara'da düzenlenecek istişare ve değerlendirme toplantısında bir araya geldi. 2 gün kampa giren 48 il, 563 ilçe ve 213'ü belde olmak üzere AK Partili 824 belediye başkanlarına  Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Başbakan Başdanışmanı Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan ve AK Parti TBMM Grup Başkanvekili Mahir Ünal da sunum yapacak.

 

Toplantını ilk gününde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da iştirak etti. Erdoğan yaptığı açılış konuşmasında belediye başkanlarına önemli satır başlarına temas etti.“Sizler sadece çöp toplayan yöneticiler değilsiniz. “ diye seslendiği partisinin belediye başkanlarının görev süreleri boyunca yaptıkları hizmetlerle diğer siyasi partilerle mukayese edilemeyeceğini belirtti.

 

“En başta gönülleri fethedeceksiniz.” Nasihatında bulunan Başbakan, “ Çok muhteşem şehirler inşa edebiliriz. Parklar bahçeler yapabiliriz. Ama şunu unutmayın yunus Emre’nin dediği gibi hepsinden iyice gönüllere girmektir. Hizmet gerektir ama yeterli değildir. Sokakta yürüdüğünüz zaman arkanızdan ‘Bakın belediye başkanı geçiyor’ demesinler. ‘Bakın adam gibi adam geçiyor’ desinler.”dedi.

 

 

BİRİLERİNE RANT SAĞLAMANIN PEŞİNDE OLMAYACAĞIZ

 

 

Başkanının konuşmasındaki diğer satır başları;Benim ilim, kentim küçük. Rezerv alanı meydana getirmem mümkün değil gibi bahanelerin arkasına sığınmak gayretiyle bu tür kentsel değişim yapmaktan kaçmanın yollarını arıyor. Hiçbir yere sığınmanın anlamı yok. Belediyecilikte damdan düşen biri olarak açık söylüyorum: Hiç bunlara sığınmayın. Birilerine rant sağlamanın peşinde olmayacağız.

 

 

DİKEY MİMARİDEN YANA OLMAYIN

 

Fevkalade haller dışında hiçbir zaman dikey mimariden yana olmamamız lazım. Mimari estetiğimiz yatay mimari üzerinedir. 50 kat 10 kat binalar yapmak suretiyle kimseye hava atmanın peşinde olmayalım. Birilerine rant sağlamak için 100 kat bina yap, oradan götürsün. Biz buralarda hassas olacağız. Küçük meseleler son derece önemlidir. Halkın kullandığı küçük alanlarda göze gönle yapılan yatırımlar büyük altyapı yatırımlarından kıymetlidir.

 

 

ENGELLİLER İÇİN YAYA YOLU VE BİSİKLET YOLU

 

AK Partili belediyelerin ilk işi yaya kaldırımlarında, yürüyüş yollarında engelli vatandaşlarımızın oralarda gidişini kolaylaştıracak düzenlemeleri yapmak. Oralarda yürürken engelli vatandaşımızın, görme engellidir, rahatlıkla orada yürüyebilmesi için işaretleri koyması lazım.Bisiklet yollarına varıncaya kadar yolları geniş tutmamız lazım. En gelişmemiş yerde 2 çarpı 2 asgari, onun yanında da bisiklet yolu yapmak lazım.

 

 

5 SENEYİ UZUN GÖRMEYİN, YARIN BİTER

 

Vatandaş sokağa çıktığında kendini emin hissetmeli. Hissetmiyor. Nefes alacak park olmadıkça milyon dolarlar da verseniz gönül alamazsınız. Yangın oluyor, itfaiye o sokağa giremiyor. 5 seneyi uzun görmeyin. 5 sene yarın biter. Bunu böyle görün.

 

 

KARAR VERİRKEN HERKESLE İSTİŞARE EDİN

 

Kararlarınızı şehrin tüm sahipleriyle istişare etmeniz üzerinizdeki vebaldir. Tek bir çocuğun kanaati bile Mimar Sinan için önemliydi sizin için de öyle olsun.İdeolojik yaklaşımlar ne yaparsanız yapın karşı çıkacaklar. Onlar için söylemiyorum. Siz yolları 24 ayar altınla döşeseniz onlar bunun için teneke der. Onlar böyle. Emaneti yere düşürürseniz sadece şehrinize değil bu davaya haksızlık etmiş olursunuz.Bu hareketin içinde kibir, şımarmak, insanlardan uzaklaşmak, kapıları kapatmak yoktur.