AK Parti Düzce Kadın Kolları Başkanı Güler Güneş, parti binasında yaptığı basın açıklaması ile 28 Şubat 1997 tarihinde yaşanan post modern darbeye ilişkin basın açıklaması yaptı. Güneş’e AK Partili kadınlar ve 28 Şubat mağduru kadınlar da eşlik etti.

“Darbeler tarihinin en utanç verici zaman dilimlerinden biri”
Darbenin, binlerce insanı zindanda çürüttüğünü ifade eden Güneş, açıklamasına şu sözlerle başladı:

“Türkiye darbeler tarihinin en utanç verici zaman dilimlerinden birini hatırlamak için burada bulunmaktayız. 1000 yıl sürmesi tasarlanan binlerce insanımızı zindanlarda çürüten, on binlercesini işsiz bırakan milletin evlatlarını birbirine düşürmek için çalışma grupları kurup kaos ve iç savaş tasarlayan darbeciler; bunları yaparken de milletimizin cebinden milyarlarca dolar parayı buharlaştırarak ülkemizde adeta bir terör havası estirmişlerdir.”

“Başörtüsü takan kadınlar kamu görevlerinden ihraç edilmiş, öğrenciler okullardan atılmıştır”
28 Şubat’ın ülkeye getirdiği olumsuzlukları da anlatan Güneş bu olumsuzlukları şöyle sıraladı:

“İmam hatip liselerinin önünü kesmek için ülkemize 8 yıllık kesintisiz eğitim adı altında bir garabet dayatılarak gençlerimizin meslek edinmesine de ket vurulmuştur. Sanayicimizin ara eleman ihtiyacını karşılamasına engel olunmuştur. İmam hatip liselerinde uygulanan kat sayı adaletsizliği ile eğitimde eşitlik ilkesi ihlal edilmiştir. İnancı gereği başörtüsü takan kadın kamu çalışanları görevlerinden ihraç edilmiş, öğrenciler okullardan atılmıştır.”

“28 Şubatı ve diğer darbeleri unutmadık, unutturmayacağız”
28 Şubat darbecilerinin tüm çabalarına rağmen milletin beraberliğini koruduğunu ve kenetlendiğini kaydeden Güneş şöyle konuştu:

Milletimizin 28 Şubat Darbesine en güzel cevabı AK Parti’nin 2003’te iktidara gelmesidir. Milletimizi dışarıdan çökertemeyen yapılar bizi laik/anti-laik biçiminde bölmeye, birbirimize düşürmeye çalıştılar ancak muvaffak olamadılar. Cumhuriyet mitingleri adı altında illegal örgütler ile ele vererek halkı birbirine düşürmeye çalıştılar. Biz AK Parti Kadın Kolları olarak 28 Şubat cuntacılarından hesap sorulmasının takipçisi olmaya devam edeceğiz. 28 Şubat’ın insanlarımızda, kadınlarımızda açtığı yaraları iyileştirmek için çabalamaya devam edeceğiz. 28 Şubatı ve diğer darbeleri unutmadık, unutturmayacağız.”

Gözyaşlarına hakim olamadılar…
Basın açıklamasına 28 Şubat post modern darbesinin mağduru öğretmen Emine Alkan ve Emine Özel de katıldı. O günleri anlatan 28 Şubat mağduru Emine Alkan, şunları kaydetti:

“Televizyonlarda o süreçte görülen her sahneyi yaşadık. Başörtümüz çekildi, itildik, okula alınmadık. 28 Şubatta insanların hak ve hukukları, özgürlükleri inançlarından dolayı kısıtlandı. Rabbim o günleri bir daha kimseye yaşatmasın. Kaybolan yıllar geri gelmiyor.”

Bir diğer 28 Şubat mağduru Emine Özel ise o süreçte kendilerini ancak mağdurların anladığını kaydederek, “Gençlerimizi bilinçlendirmeli ve 28 Şubat post modern darbesinin nelere mal olduğunu anlatmalıyız. Allah bir daha yaşatmasın. Bu yarayı ömür boyu yaşayacağız” diye konuştu.

AK Parti Düzce Kadın Kolları basın açıklamasının ardından 28 Şubat Sürecini anlatan videoyu izledi.

Haber: Ö. YILMAZ