AK Parti 5. Olağan Merkez İlçe Kongresi'nde diğer kongrelerin aksine gerilimden uzak geçti. Mevcut Başkan Durmuş Arslan'ın adaylığında tek liste ile gidilen Merkez İlçe Kongresi 4 Ocak'a bir hazırlık niteliği de taşıdı. İl başkanı adaylarının kongrede en ön saflarda hazır bulunmaları dikkat çekti. Yeni adaylar arasında adı geçen Meryem Şirin de muhtemel rakiplerinin yanında yer aldı.

 

 

 




İl kongresine adım adım yaklaşılırken heyecanın doruğa ulaştığı partide merkez ilçe kongresinin yapıldığı adres olan İnönü Parkı partililerde dolup taştı. Tüm misafirler kapıda davul-zurna eşliğinde karşılandı. Divanın seçilmesiyle başlayan kongrede ilk konuşmacı olan Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, her kongrede olduğu gibi icraatlarından bahsetti ve projelerine değindi.



Daha sonra kürsüye gelen ve bir gün önce verdiği sinyal nedeniyle bugün çarpıcı bir açıklama yapması beklenen Milletvekili Osman Çakır sanılanın aksine çok sakin ve iğnelemeden uzak bir üslup kullandı. Birlik-beraberlik mesajları verdi.



Milletvekili İbrahim Korkmaz ise konuşmasında partinin ilkesi ve dava bilinci üzerinde durdu. İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu da karanlık senaryolar üretmekle suçladığı muhalefete yüklendi.




Son konuşmacı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Nebati konuşmasına başlamadan önce AK Parti'nin şarkısı olan Dombra müziğini açtırarak konuşmasına başladı. Eski Türkiye ile yeni Türkiye'yi kıyaslayan Nebati'nin konuşmasının uzayınca salondaki partililerin sayısının da azaldığı gözlendi.



Sandıkların açılmasına yarım saat kala konuşmasının tamamlayan Nebati'nin ardından kongreye geçildi. Kongre sonucunda Mevcut Başkan Durmuş Arslan yeni yönetimi ile göreve devam etti.

HABER;C.ÜSTÜNER