2001 yılında kurulan ve kuruluşunun üzerinden 8 yıl geçen AK Parti'nin, kuruluşundan bu güne kadarki icraatları anlatıldı. AK Parti İl Başkanlığı'nda yapılan açıklamada İl Başkanı Fevai Aslan AK Parti'nin icraatlarını anlattı.

AK Parti İl Başkanlığı'nda yapılan açıklamaya Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, Gölyaka Belediye Başkanı Nihat Çelik, Kaynaşlı Belediye Başkanı İsmail Korkmaz, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Keskin, kadın kolları ve parti üyeleri katıldı. AK Parti İl Başkanı Fevai Aslan yaptığı açıklamada cuma günü Ankara'da Belediye Başkanı İsmail Bayram, İGM Başkanı Sinan Aydın, gençlik ve kadın kollarıyla birlikte 51. İl Başkanları toplantısın yaptıklarını ve bu vesileyle Düzce'nin sorunlarını ilgili makamlara iletme fırsatı bulduklarını ifade etti. AK Parti'nin genel manada halka hizmet etmek için çabaladığını ve 2002 yılından bu yan vatandaşında kendilerine güvendiğini vurgulayan Aslan, Cevre ve Orman Bakanı ile katı atık ve İSKİ sorunun görüştüklerini ve görüşmenin olumlu sonuçlar doğurduğunu belirtti. Aslan, Tarım Bakanı'yla fındık konusunu görüştüklerini İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile de İSKİ sorunun görüştüklerini söyledi.

AK Parti'nin 14 Ağustos 2001 yılında kurulduğunu ve kurulduğu günden bu yan milletin gücüyle çalışmalarına devam ettiğini ifade eden Aslan, “AK Parti Türk siyasi hayatının bir dönüm noktasıdır. 14 Ağustos 2001 tarihi Türk milletinin kaderinin değiştiği bir gün olmuştur. AK Parti'nin hamurunu millet yoğurmuştur.” ifadelerine yer verdi. Aslan, AK Parti'nin Bakanlar Kurulu'nun toplanamadığı, memur maaşlarının neredeyse ödenmediği, hastanelerin hastaları rehin tuttuğu, çiftçilerin toplu olarak haciz yoluyla hapse atıldığı bir dönemde iktidara geldiğini ve bu sorunları hemen çözdüğünü vurguladı.

17 Ağustos 1999 marmara depremine de değinen Aslan, bu büyük üzüntüyü bir daha yaşamamak için dua ettiklerini ve depremin yaralarının bir bir sarıldığını belirtti. Aslan, Düzce için ne yapılması gerekiyorsa yaptıklarını söyleyerek “Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır.” şeklinde konuştu.