AK Parti Çilimli 7. Olağan İlçe Kongresi Cumartesi günü geniş katılımla gerçekleştirilirken, tek listeli seçimde mevcut  ilçe başkanı Orhan Kansız güven tazeledi.

Çilimli Belediyesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen kongreye AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin, AK Parti Düzce Milletvekilleri Fahri Çakır ve Ayşe Keşir, Çilimli Belediye Başkanı Muhsin Yavuz ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“Çilimli’ye gençlerimize, çocuklarımıza iş imkanı sağlayacak fabrikalar gelecek”

Kongrede konuşan AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin, Çilimli’ye kurulacak OSB hakkında bilgiler vererek şunları söyledi: “Çilimli belediyemiz, valiliğimiz, bizler teşkilatlarımız burada bir OSB kuruluyor. OSB’nin kamulaştırma çalışmaları devam ediyor. Bu kamulaştırma çalışmaları için halk bankası genel müdürüne gittik bir günde kredimizi onaylattık ve bu işe bir hız kazandırdık inşallah burada gençlerimize, çocuklarımıza iş imkanı sağlayacak fabrikalar gelecek bu hızla devam ediyor bunlar yapılırken ilimize çeşitli misafirlerimiz, bakanlarımız gelip gidiyor. Bunları magazin olarak görmeyin, bunların hepsi Düzce’ye bir çivi çakılsın diye uğraşıyoruz. Sayın bakanımız Gençlik ve Spor bakanımız Düzce’ye geldiği zaman Düzce’nin batısında bir olimpik yüzme havuzu yok dedik ve bu inşallah Çilimli sapağında bütün görüşmeleri bitti bununla ilgili belediye yer çalışmalarını yapıyor. Bununla ilgili de yarı olimpik kapalı yüzme havuzunu Düzce’nin batı bölgesine hitaben kazandırmış olacağız inşallah.”

“AK  Parti bu günlere kolay gelmedi”

Kongrede AK Parti teşkilatları hakkında konuşan AK Parti Düzce Milletvekili Fahri Çakır şunları söyledi: “Neredeyse lafın bittiği yerdeyiz. Konuşurken boğazımız düğümleniyor bu milletin özünde geçmişinde sıkıntıları aşılmaz zorlukları   aşmak var. Coğrafya bir kaderdir bizde bu coğrafyanın kaderini yaşıyoruz Allah bu milletin başını önüne eğdirmesin. Bu güne kadar bu süreçte bu serüvende  AK Partinin bu kutlu yürüyüşünde emeği geçen herkese Çilimli siyasi harekatına katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. AK  Parti bu günlere kolay gelmedi. Bu yıla gelinceye kadar AK Parti çok badireleri aşarak geldi. Siyasi yapılanmada ve siyaset yapmada Düzce’de teşkilatlanmada en çok zorlandığımız yer Çilimli’dir. Bunun sebebi ise siyasetle  Çilimli   hep ilgilenmiştir. Sahip çıktığını alıp baş tacı yaparak birinci yapma gayreti içinde bulunmuştur. Dolayısıyla siyasete gösterdiği hassasiyet dolayı genel ve yerel seçimde AK Partiye katkılarından dolayı Çilimli halkına teşekkür ediyorum. Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın sırtına binerek siyaset yapma devri bitti. Koy cebine AK Parti kimliğini çık piyasaya. Hayır bu devir kapandı. Herkes her fert cebinde AK Parti kimliği taşıyan herkesin şöyle bir sorumluluğu var. AK Parti’den bir şeyler almak değil AK Parti’ye bir şeyler katmalıyız. Özellikle  bunu sağlayan  hanım kardeşlerimize teşekkür ediyorum. 8 mart kadınlar günü kutluyorum .İnanıyorsan mutlaka kazanırsın ama sonuna kadar gayret edeceksin. AK Parti olarak bizim yapacağımız bu. Bu milletin bağrından çıkan  tabiri caizse tarladan sokaktan esnaflardan bakkallardan marketlerden toplumun bütün fertlerinden çıkan siyasi bir harekattır. Başında baş komutan Allah sağlık sıhhat versin. Bütün dünya şu anda Recep Tayyip Erdoğan’ı ve Türkiye’yi konuşuyor. Her ilimizde ilçemizde köyümüzde şehitlerimiz var Allah rahmet eylesin. Ancak bizler şehitlikten korkan şehitlikten uzak duran aman şehit olmayayım diyen bir millet değiliz. Ona inanmayanlar onu kendi dinlerine  uyarlayamayanlar düşünsün. Biz şehitliği en son  mertebe olarak bildiğimiz için bizim her harekatımız başkomutanımız her emri bizim için mukaddestir.  Söz konusu vatan ezan bayrak olunca akla gelmeyecek oyunlarla karşı karşıyayız. Biz bu oyunlara gelmek durumunda değiliz. Bu sefer kaybedeceğimiz her şey bizden sonra telafisi olmayan şeyler yaratacaktır. AK Parti’nin eskisi yenisi olmadı.”

“Sakarya’dan nasıl böyle biri çıktı bilmiyorum”

AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret eden Sakarya Milletvekili Engin Özkoç hakkında açılan davanın takipçisi olacaklarını belirterek şunları söyledi: “Sözlerime başlamadan önce menfur bir saldırıyla kaybettiğimiz şehitlerimiz başta olmak üzere harekatımız boyunca kaybettiğimiz ve bu toprakları bize vatan yapan tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet tüm yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Sayın belediye başkanımızın konuşmasında hizmetlerinin bir kısmını anlattı. Bir kısmı belediye menfaatleriyle yapılan bir kısmı da  merkezi hükümet tarafından yapılan hizmetler. Milli eğitim sağlık gibi bizimde takip ettiğimiz hizmetlerdir. Çilimli halkı hizmetlerimizden memnun ki takdir edip tekrar seçti. Hizmetler yapılır  ve bizler yapmaya devam edeceğiz. Geçtiğimiz günlerde bir video dolaştı bir şehit babası şöyle diyordu “kimse açlıktan ölmez bir avuç toprağa bir avuç buğday serpersin buğdayı iki taş arasında öğütürsün un olur bir ateşte pişirirsin ekmek olur karnımız doyar önemli olan o bir avuç buğdayı ekebileceğin toprağın olsun.” Sakarya’dan nasıl böyle biri çıktı bilmiyorum Sakarya milletvekilinin Sayın Cumhurbaşkanımıza bir devlet adamına  hiç sarf edilemeyecek kimsenin kimseye sarf etmemesi gereken o ağır sözleri ve mecliste yaşananları takip etmişsinizdir. Ben bir milletvekili olarak asla o seviyede ona cevap vermem. Sayın Cumhurbaşkanımız açtığı tazminat ve ceza davalarının takipçisi olacak ve bizde takipçisi olacağız. Bu kişi hukuka hesap verecek. Bir şehit yakını beni aradı. Bir şehit emniyet müdürünün eşi. Biliyorsunuz CHP Genel Başkanı şehitler tepesi boş kalacak dedi. Sayın Cumhurbaşkanımız çok güzel bir cevap verdi. Ya bunu cahilliğinden söyledi ya hakikaten bu toprağın insanının kadim geleneklerinden şehitlikten Çanakkale’den haberi yok ya da büyük bir ihanet içinde bunu söyledi. Şehit eşi bana öyle şunları söyledi “bizim adımıza niye konuşuyorlar. Bizim adımıza kimse konuşmasın. Bize sordular mı oraya gitmek istiyor musun, bizler imkan olsa tekrar tekrar oraya gider o çocukları yanında olur eşlerimizi tekrar oralara göndeririz. Kimse bize şehitler tepsi boş kalacak demesinler” dedi. Bizler kadınları nineleri gençleri erkekleri böyle bir milletiz.”

“İlçemiz için en güzel şeyleri yapmak için bir arada mücadele ettik”

Vatandaşların Çilimli’de nasıl hizmetler yapıldığını çok iyi bildiğini belirten Çilimli Belediye Başkanı Muhsin Yavuz şunları söyledi: “İlçemiz için en güzel şeyleri yapmak için bir arada mücadele ettik. Çilimli halkımız çok iyi bilir başladığımız günden bugüne neler yapıldı neler değişti neler kazandırdık bunları çok iyi bilir ve bunun karşılığında her seçimde bizlere en iyi şekilde yansıtmıştır. Biz birbirimizin eksiğini aramak yerine halkımıza daha fazla hizmet etmek için mücadele etmek zorundayız. Cumhurbaşkanımızın uykusuz geçirdiği şu günlerde biz buna layık bir şekilde davranmak zorundayız. Bu dava böyle bir dava biz de bugüne kadar biz de bu bilinçle hareket ettik, bundan sonra da bu bilinçle hareket edeceğiz.”

“Her daim halkımız ile iç içe olmanın devamlılığını sağladık”

Tekrar ilçe başkanı seçilen Orhan Kansız şunları söyledi: “Teşkilatım adına ilçe başkanlığı görevime 19 Aralık 2018 tarihinde Çilimli’mize, teşkilatımıza hizmet ederek eski Türkiye ile yeni Türkiye arasında daha ileri istikrar tercihini yaparak milletin partisi, bizim partimiz AK Parti sizlerle bir daha güçlenerek yolumuza devam ettik ve niyetimizi beyan ettik. Hiçbir zaman sırça köşkünden bakan siyasetçi olmadık ve Çilimli’mizi, teşkilatımızı kucaklamaya, her kesime hitap etmeye bugüne kadar olan süreçte Çilimli’mizde teşkilatımız için gece gündüz demeden yeniden yollara düşme vakti diyerek teşkilat olarak tüm mahallelerimiz ve köylerimize seçimden seçime gitmeyip, Cuma ziyaretleri, hasta ziyaretleri, bir takım ev ziyaretleri ve yapılan çalışmalarımızı yerinde inceleyerek sahalardan hiçbir zaman çekilmeyip her daim halkımız ile iç içe olmanın devamlılığını sağladık.”