7. Olağan AK Parti Büyük Kongresi için Ankara’ya giden AK Parti Düzce Teşkilatları, kongrenin ardından Diyarbakır’a giderek evlat nöbeti tutan ‘Diyarbakır Annelerini’ ziyaret etti. Terör örgütü PKK’nın evlatlarından ayırdığı ailelerle yakından ilgilenerek sohbet eden AK Partililer, destek mesajları verdi.

Ziyaretin ardından sosyal medya hesaplarından açıklama yapan AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin, “Ana yüreği bu, coğrafya ve engel tanımaz. Bugün, evlatlarını terör örgütünün elinden kurtarmak için mücadele veren Diyarbakır Anneleri'ni İl Genel Meclis Başkanımız Çiğdem Günal, Belediye Başkanlarımız ve Düzce teşkilatımızla birlikte ziyaret ettik. Dertlerine, acılarına ve kederlerine ortak olduk” ifadelerini kullandı.

Keskin, “Ailelerimiz müsterih olsunlar. Dualarımız ve her türlü manevi desteğimizle yanlarındayız. Allah devletimize zeval vermesin”  sözleriyle haklı mücadelelerinde ailelerin yanlarında olduklarını belirtti.

Diyarbakır temaslarına ilişkin Öncü Haber’e özel değerlendirmelerde bulunan Çilimli Belediye Başkanı Muhsin Yavuz, Diyarbakır Annelileri’ne destek olmak ve yanlarında olduklarını göstermek için Diyarbakır’a geldiklerini belirtti. Başkan Yavuz, ailelerle yaptıkları görüşmeler sırasında duygu dolu anlar yaşandığını belirterek, “Kimi aileler 10, kimi 15 yıldır çocuklarından haber alamıyor. Akıbetleri bilinmiyor. Bu çok zor bir durum. Allah yardımcıları olsun. Terörle mücadele tüm kararlılıklarla devam edecek. Diyarbakır annelerini yanındayız” dedi.

Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutan Diyarbakır Anneleri’nin, 3 Eylül 2019'da başlattığı oturma eylemi 570'inci gününde 217 ailenin katılımıyla sürüyor.

HABER: Mehmet GÜNESEN