29 Mart yerel seçimlerinde dün gece Ak Parti ile MHP arasında büyük bir yarış yaşandı. Sandıklar ilk açılmaya başladığında MHP açık ara önde görünüyordu. Bu sonuçlar MHP kanadında büyük mutluluk yaratmış ve seçim kazanıldı yorumları yapılmaya başlanmıştı. Ancak sandıklar açılmaya devam ettikçe Ak Parti’nin oyları yükselmeye başladı ve kısa sürede denge kuruldu. Uzun zaman başa baş giden seçimde son viraja girildiğinde Ak Parti yüzde 7’lik bir fark oluştu ve bu fark seçim sonuna kadar da korundu. Seçim sonucunda resmi olmayan sonuçlara göre Ak Parti İsmail Bayram ile Düzce merkezde 28 bin 664 oy alırken MHP ise Ömer Küçük ile 24 bin 984 oy aldı. Ak Parti bu seçimle Düzce’de Belediyeyi kazanırken listesindeki 16 meclis üyesi adayını da Belediye Meclisine sokmayı başardı. Ancak bu seçim Ak Parti’nin 2004 seçimlerinde aldığı oy oranından çok çok aşağıda çıktı . AK Parti Düzce’de 2004 seçimlerinde yüzde 63.90’lık bir oy oranına sahip olurken bu kez yüzde 21.41’lik bir oy kaybı yaşadı ve yüzde 42.49 luk oy oranı ile seçimi kazandı.

Ak Parti’nin en büyük oy kaybı Yenikent bölgesinde yaşandı. Yenikentlilerin büyük bir bölümü tercihini MHP’den yana yaparken MHP ise büyük oranda oy beklediği, Aziziye, Ağa Mahellesi ve Karaca Mahallelerinden istediği oyu alamayınca yarışı bir adım geride tamamladı. MHP bu seçimde 2004 yılındaki seçim sonuçlarına göre oylarını yüzde 33.24 oranında arttırdı ve yüzde 37.04 ile tamamladı. MHP’de Ömer Küçük’ün adaylığı ve meclis üyelerinin değişik kesimlerden oluşması oy oranını arttırırken  büyük bir patlama yapması beklenen Saadet Partisi ise hedeflediği sonuca ulaşamadı.

Ak Parti’nin oy kaybı yaşamasında en büyük etkenlerin başında gelen Saadet Partisi ise 7 bin 038 oyda kaldı ancak bu sonuç Saadet Partisi’nin oy oranını bir önceki seçime göre yüzde 8.68 oranında arttırdı. Ak Parti bu sonuçlarla Düzce’de 6 belediyeyi kaybetti.

CHP ise bu seçimlerde hüsrana uğrarken, alınan sonuç CHP’nin Düzce Merkez’de bir önceki seçime göre daha da gerilediğini ortaya koydu. CHP’nin Akçakoca ve Yığılca ilçelerinde Belediyeleri alması partide büyük bir sevinç yaratırken Genç başkan adayının ilgi görmemesi ise partilileri üzdü.

Cumayeri’nde eski Belediye Başkanı Yakup Keleş’in Saadet Partisi çatısı altında seçimleri kazanması hem Cumayeri’nde hem de Düzce’de Saadet Partisi’nde büyük bir mutluluk yaşatırken Sürpriz sayılabilecek tek sonuç ise Konuralp’te yaşandı. Demokrat Parti’li İbrahim Aykut 15 yıl aradan sonra koltuğunu Ak Parti’li Yusuf Ercan’a kaptırırken, MHP ise Gümüşova başta olmak üzere, Beyköy ve Boğaziçi’nde seçimi göğüsleyen taraf oldu.

 Kaynaşlı’da mevcut başkan Eftal Altundal, Ak Parti’nin önemli oranda oy kaybı yaşamasına neden olsada aldığı oylar seçimi kazanmasına yetmedi ve Ak Parti’nin adayı İsmail Korkmaz Kaynaşlı’nın yeniden Belediye Başkanı oldu. Gölyaka’da ise Mevcut Başkan Nihat Çelik koltuğunu korumayı başardı ve AK Parti’den yeniden Belediye Başkanı seçildi.