Ak Parti Ağustos ayı İl Danışma Meclisi Müftülük Toplantı Salonunda yapıldı. Danışma Meclisine Ak Parti İl Başkanı Hikmet Keskin, Düzce Milletvekilleri Faruk Özlü ve Ayşe Keşir, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, ilçe belediye başkanları, il genel meclisi ve belediye meclis üyeleri, ilçe teşkilat başkanları ile çok sayıda partili katıldı. 

Milletvekili Arslan katılmadı

Toplantıda bayan partililerin çoğunlukta olması dikkat çekti. Milletvekili Fevai Arslan Ak Parti 5.Olağan Kongresi için organizasyon görevlisi olduğundan toplantıya katılmazken 24.Dönem milletvekili İbrahim Korkmaz toplantıya katılanlar arasında yer aldı.

Divan Başkanından Gaf

Ak Parti Ağustos ayı İl Danışma Meclisinde Divana Başkanlık yapan İl Yönetim Kurulu Üyesi Nurettin Şahin, Meclise katılmayan Milletvekili Fevai Arslan'ın partililere gönderdiği mesajı okumadan önce yaptığı anonsta Milletvekili Arslan'ın 23.Dönem milletvekili olduğunu söyledi.

Divan üyelerinin meclisi yönetmeleri için davet edimesiyle başlayan danışma meclisi toplantısında ilk olarak İl Başkanı Hikmet Keskin söz aldı.

Keskin: "Görülmemiş açılımlarda bulunulmuştur"

Tarihi günlerden geçildiğini ifade ederek söz alan Keskin birbirinden önemli açıklamalarda bulunarak mesaj verdi. Keskin, "Ak parti hiç kimsenin cesaret edemediği çözüm süreci adın verdiğimiz bir programla 4 yıldır bir süreç için gayret göstermiştir. Güneydoğu'daki vatandaşlarımıza Cumhuriyet tarihinde görülmemiş açılımlarda bulunulmuştur. Doğudaki vatandaşlarımıza devletin şevkatli yüzünü göstermiş bulunmaktayız. Devlet ve vatandaş arasındaki ayrımı kaldırmak için çok ciddi gayretler gösterildi. Yaptığımız açılımla devletimizin oradaki Kürt kardeşlerimizin yanlarında olduğunu gösterdik." dedi.

Baltalamak için ellerinden geleni yaptılar

Sürecin başarılı olmasının tek yolunun siyasetin, medyanın, sivil örgütlerin tüm odaklarıyla bu sürece sahip çıkmasından geçtiğini belirten Keskin konuşmasına şöyle devam etti. "Saydığım bu odaklar bu süreci desteklemek bir yana dursun, baltalamak için ellerinden geleni yaptılar.
 
Paronayadan kurtulamadılar

Siyasi partiler, siyasi istikballeri için bu sürecin yanında durmadılar. Çünkü beyinlerinin arkasında Ak Parti bunu başarırsa Ak Partiyi yıkamayız paronayasından kurtulamadılar. Siyasi süreci ozan Ak Parti olmamıştır. Süreci bozan PKK'yı ve siyasi istikballerini düşünen siyasal rantçılardır." 

İş birliğimizi reddettiler

Ak Partinin 7 Haziran'dan sonra hükümei kurmak için elinden gelen çabayı gösterdiğini ifade eden Keskin, muhalefeti sert bir dille eleştirdi. "Yüzde 41'lik oy oranına sahip partimiz hükümet kurmaya çalışırken aldıkları oylarla iktidar olmayı rüyalarında bile göremeyecek siyasi partiler, iş birliğimizi reddettiler. 
Vizyonlarında ülke yönetmek yok
Vizyonlarında ülke yönetmek, çözüm üretmek gibi kaygıları olmayan malum siyasi partiler her zamanki  gibi uzlaşmaz tutumlarını sergilediler."
Seçime her zaman hazırız

Seçime her zaman hazır olduklarını söyleyen Keskin, "Ak Parti İl Teşkilatı olarak büyük bir hırs ile tekrardan seçim için gece gündüz çalışıyoruz. Her türlü hazırlığımızı yapmış bulunmaktayız. Gece gündüz çalışmamız gerekiyor. Şuana kadar yaşadığımız bu olumsuz tabloyu yaşamamak için bir daha bu tabloyla karşılaşmamak için ciddi duruş göstermeliyiz."

Ahenkle çalışıyoruz

Keskin son olarak milletvekilleri, yerel yönetim birimleri ve teşkilatlarıyla görülmemiş bir ahenkle çalıştıklarını söyledi.

Keleş:"Seçim Düzce için adeta çocuk oyuncağı"

Başkan Keskin'in ardından Belediye Başkanı Mehmet Keleş konuşma yapmak için kürsüye geldi. Başkan Keleş, siyasete dair iddialı ifadeler kullandı. Başka Keleş seçimi baştan almalarının kendileri için önemli olmadığını belirterek şunları söyledi. "Seçim Düzce için adeta çocuk oyuncağı. Ak Parti kurulduğundan beri seçimleri Düzce'de biz hep üstün başarıyla galip bitirdik. Bu önümüzdeki seçim içinde hiç endişe yok açıkçası. Acaba sorusu aklımın köşesinden geçmiyor. Geçmişte olduğu gibi en yüksek başarıyı Ak Parti Düzce'de sağlar."

Keleş'e büyük alkış

Keleş'in yenilenecek seçimlere yönelik 'Düzce seçimlerde uzak ara Türkiye birincisi olacaktır. Buna tüm kalbimle inanıyorum' sözleri salondan alkış aldı.

İlk kez kavgasız gürültüsüz çalışıyoruz

Başkan Keleş, konuşmasında dikkat çeken bir başka nokta ise tıpkı İl Başkanı Keskin gibi ahenkli çalışma vurgusu oldu. Keleş, "Düzce'de ilk kez kavgasız gürültüsüz, sessiz bir çalışma ortamı oldu. Büyük bir çalışma dönemine girdi. Eskiden bir vekili biz zorlardık, şimdi tersi oldu. Hatta çok zorladıkları için bazen kavga bile edebiliyoruz."

Arslan'a katılıyorum

Milletvekili Fevai Arslan'ın seçimdeki adaylara yönelik 'Dere geçilirken at değiştirilmez' sözüne katıldığını dile getiren Keleş, aynı milletvekilleriyle yola devam etmelerinin doğru olacağını paylaştı.
Üç milletvekilinin Düzce'ye katkısından söz eden Keleş, milletvekillerinin Düzce'nin ihtiyaçlarını görme noktasında çok üstün gayretleri olduğunu aktardı.7 Haziran'da alınan sonuca bakarak özeleştirinin önemli olduğunu söyleyen Keleş, başarıyı mutlaka yakalamaları gerektiğini söyledi.
Keleş'ten ince mesajlar!
Keleş, başarısızlıklarını değerlendirmek isteyen kesimlerin olduğunu dile getirerek sözlerini sürdürdü. "Bize kin besleyen ve zayıf anımızı yakalama konusunda fırsat gözleyen birçok mikrakın olduğunu bu süreç içerisinde görmüş olduk. İçeride ya da dışarıda birçok kişi ya da kuruluş veya birtakım güç odakları Ak Parti iktidarının yok olması için ellerinden gelen gayreti gösteriyorlar." Keleş konuşmasını Düzce'de belediyenin yapılan çalışmaları hakkında partilileri bilgilendirmesiyle noktaladı.

Özlü: "PKK terörünün arkasında durdular"

Başkan Keleş'in ardından Mileltvekili Faruk Özlü söz aldı. Özlü puslu havayı seven şer odakların ülkeyi terör sarmalına sürüklediğini vurguladı. "Ülkemizin etrafımızdaki ateş çemberi haline getirebilmek için harekete geçtiler. Seçim süresince meydanlarda özgürlükten ve barıştan bahsedenler bir baktık ki PKK terörünün arkasında durdular." 

7 Haziran'da yaşanan oy kaybının nedenlerine yönelik çalıştıklarını buna yönelik raporlar ve anketler yaptıklarını söyleyen Özlü, yapılacak seçimlerde en iyi şekilde çalışacaklarını söyledi.Özlü, hükümetin muhalefetin olumsuz tutumundan dolayı kurulamadığını belirtti.

Milletvekili Özlü konuşmasının son bölümünde  7 Haziran'dan bugüne kadar süreçte neler yaptıkları hakkında bilgilere ayırdı. Özlü'de Keskin ve Keleş gibi ahenkli çalışmaya vurgu yaptı.Toplantı basına kapalı sürdü.

Haber:Y.SEVER