Yaptıkları Merkez İlçe Başkanlığı seçimlerinin ardından İlçe Kongreleri merak edilen Ak Parti'nin yapacağı ilçe kongreleri 5 Ekm'de başlıyor. Konu ile ilgili bilgilerini aldığımız Ak Parti İl Başkanı Fevai Arslan, “ Kongrelere hazırlıklarımız tüm hızıyla devam ediyor. Bu kongre sadece bizim istediğimiz değil isteyen herkese açıktır. Bu nedenle herkesi kongrelerimize çağırıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Keskin'in muhalefetin seçim zamanı meydana çıkması açıklamalarını da değerlendiren Arslan,” Bu konuda çok fazla bir şey söylemem doğru olmaz ama bende Muhalefet Partilerinin sadece seçim zamanı ortaya çıkması konusuna katılıyorum. Biz şimdi İktidar partisiyiz ama ileri de muhalefet partisi olmayacağımızın kimse garantisini veremez. “ şeklinde konuştu.

Ak parti'nin Düzce' ye bağlı ilçe kongreleri Ekim ayında başlıyor. 24 Ağustos'ta yapılan Merkez İlçe Kongresi'nin ardından ilçelerdeki kongrelere 5 Ekimde Yığılca ile başlanacak.11 Ekim Gölyaka, 12 Ekim Cumayeri , 18 Ekim Çilimli, 19 Ekim Akçakoca , 2 Kasım da Kaynaşlı kongreleri yapılacak. Konuralp teşkilatının ise kongre tarihi henüz belli değil.