AK Parti İl Başkanı Mustafa Yılmaz, Düzce Üniversitesinde yaşanan ve ulusal basına kadar yansıyan olaylar hakkında rektörlük tarafından derhal bir açıklama yapılmasını isteyerek, Düzce’yi kamuoyu önünde küçük düşüren bu olayların gerçek olmamasını dilediklerini belirtti.

Üniversite Rektörlüğünce İzahı Yapılmalı

Düzce Üniversitesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Eski Başkanı Doç. Dr. İsmail Özdemir'in “6 ay boyunca kamuya ait tıbbi cihazları kilitli tutarak kullanılmasını engellediği” şeklinde haberle ilgili üniversite rektörlüğünün açıklama yapması gerektiği savunun Yılmaz, kamuya ait 400 Bin TL civarındaki tıbbi cihazların kullanılmasının engellenmesine göz yumulmasının kabul edilemez olduğunu söyledi.

Yılmaz, “ Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Kadın Doğum kliniğinde yer alan cihazların 6 aydır kilitli tutularak üniversiteden ilişiği kesilen bir öğretim üyesinin muayenehanesine hastaların yönlendirilmiş olduğunun gerçek olmamasını diliyoruz. Neden olduğu olaylar yüzünden Düzce'mizi kamuoyu nezdinde küçük düşüren ve mağdur öğrenci ailelerinin Düzce'ye kadar gelerek serzenişlerini dile getirdikleri bir tabloya neden olan öğretim üyesine sağlandığı ifade edilen bu ahlak dışı desteğin nedenini Sayın Şerifoğlu izah etmelidir. Ulusal basına haber olduktan sonra 7 kişilik bir komisyon nezaretinde açtırılan odaların tutanaklarını hayret ve üzüntü ile inceleme fırsatı bulduk. Tutanaklardaki imzalar gerçek ise inkar edilmesi mümkün olmayan bu durumun üniversite rektörlüğünce izahının yapılması, varsa sorumlular hakkında ne gibi yasal işlemler yapıldığının süratle kamuoyuna açıklanması gereklidir. Kamu kaynaklarının etkin ve verimli kullanılmasını sağlamak tüm yöneticilerin uyması gereken bir yükümlülüktür. Kamuya ait 400 Bin TL civarındaki tıbbi cihazların yaklaşık 6 ay süre ile kullanılmasının engellenmesine göz yumulması kabul edilemez. Bunun yanında diğer resmi evrakların, hasta dosyalarının, şahsi eşyaların saklanması, bir yönüyle gasp edilmesinin hiçbir makul izahı olamaz.”dedi.

Rektörün, kurumun en üst yöneticisi olarak tüm bu olan bitenden haberdar olmamasının mümkün olmadığını ifade eden Yılmaz, üniversite yönetiminden en kısa süre içerisinde açıklama yapmasını beklediklerini söyledi.

Düzce Üniversitesi Başarıları İle Gündeme Gelmeli

Yılmaz, “üniversiteden atılan öğretim üyesinin hemen her gün üniversiteye gelerek idarecilerin odalarına oturması, Başta rektör danışmanı olmak üzere onlarla dostluk kurması, akademik ve idari personele gözdağı verilmesi şeklinde algılanacağı aşikardır. Zaten kendisinin üniversiteye geri dönme ve kendisi hakkında ifade verenlerden hesap sorma tehditlerinde bulunduğu duyumu bizlere kadar ulaşmıştır. Bu söylemlerin üniversite yöneticilerinin yanında yapılıyor olması ise olayın vahametini daha da arttırmaktadır.Düzce Üniversitesinin diğer birçok üniversite örneklerinde olduğu gibi başarıları ile gündeme gelmesini beklemek Düzce insanının en büyük temennisidir. Bu amaçla, hükümetimiz Düzce'ye gerekli desteği vermiş, 2006 yılından sonra kurulan üniversiteler arasında 264 milyon TL ile en yüksek ödeneği Düzce Üniversitesine aktarmıştır. Düzce Üniversitesi rektörlüğünün, Hükümetimizin ve Düzce halkının beklentilerini boşa çıkartmamasını, hukuk ilkelerinde ayrılmadan ve insanları ötekileştirmeden yukarıda ifade ettiğimiz hususlarda açıklama yapmasını beklediğimizi kamuoyuna saygı ile duyururuz. “diye konuştu.