AK Parti’nin kurucu isimlerinden ve ilk Dışişleri Bakanlığı yapan Düzce AK Parti eski Milletvekili Yaşar Yakış’ın AK Parti İl teşkilatındaki fotoğrafı, partiden ihraç edilmesinin ardından kapatıldı.

FETÖ ile bağlantılı olması nedeniyle kapatılan Zaman Gazetesinde bir dönem köşe yazarlığı yapan ve AK Parti’nin dış politikasını eleştirdiği gerekçesiyle 2016 yılında partiden ihraç edilen Yakış’ın fotoğrafı partideki eski başkan ve milletvekillerinin fotoğraflarının yer aldığı panoda kapatıldı.

Yakış’ın fotoğrafının üzerine beyaz kağıtla kapatıldığı görüldü. Yakış’ın fotoğrafının kapatılma kararının genel merkez talimatıyla alındığı öğrenildi.



Yakış, Adalet ve Kalkınma Partisi kurucu üyesi olarak 2002 yılında siyasete atılmış, Partinin Genel Başkan Yardımcılığı ve Merkez Karar Yönetim Kurulu üyeliği görevlerini de yürütmüştü. 3 Kasım 2002’de düzenlenen genel seçimlerde Düzce’den milletvekili seçilen Yakış, 18 Kasım 2002 tarihinde de Dışişleri Bakanı olarak atanmıştı. Daha sonraki hükümet değişikliğinde, görevini Abdullah Gül'e bırakan Yakış, 22. ve 23. dönemlerde Düzce milletvekili olarak görev yapmıştı.