Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim, Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde acil ameliyat olması gereken hastalardan para talep edildiği yönündeki şikayetler AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin’in de gündemindeydi. Konu ile ilgili haber ekibimize açıklamalarda bulunan Keskin, üniversite hastanesinde baş gösteren sıkıntılardan haberdar olduklarını belirtti.

“Düzce’de sağlık konusundaki fiziki mekanları arttırmamız lazım”

Son günlerde Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim, Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde acil ameliyat olması gereken hastalardan para alındığına yönelik yoğun şikayetleri değerlendiren Keskin, “Tabii şimdi bununla ilgili tarafları dinlememiz gerekiyor. Şöyle bir şey var; Düzce Atatürk Devlet Hastanesi ile Düzce Üniversite Hastanesi, bir 20 sene önceki gibi değil. bizim üniversite hastanemizde artık organ nakli yapılıyor. Yani Bursa İstanbul dışındaki bölgede hiçbir üniversite hastanesinde organ nakli yapılmıyor ama Düzce’de yapılıyor. Diğer taraftan son 3-4 aydır, 50 -60 tane bypass ameliyatları oldu. Kalp damar cerrahisinde gerçekten bir ilerleme sağlandı. Eksikler var elbette. Biz bunu hastane yönetimi ile konuşuyoruz, rektör hocamızla konuşuyoruz. Burada herkes tedbirlerini almak zorunda. Çünkü gerçekten nüfusumuz arttı ve çevre illerden gelenler ile birlikte bir nüfus artışı var oluyor Düzce’de. Devlet hastanesine baktığınızda, orada da zaman zaman sıkıntılar yaşanabiliyor, bu sadece üniversite hastanesinde olmuyor. Bununla ilgili benim AK Parti Düzce İl Başkanı olarak bir çalışmam var. Bizim buradaki fiziki mekanları arttırmamız lazım.” açıklamalarında bulundu.  

“İl Trafik Komisyonu’ndan güzel bir karar çıkmasını bekliyoruz”

Akçakoca minibüslerinin Düzce şehir merkezine belirli saat aralıklarında girmesinin önünü açan kararı değerlendiren Keskin, “Tabii biz Akçakoca ilçesinden böyle şikayetler alıyorduk. İlçe teşkilatımız sağ olsun, ilçede ne oluyorsa anında bize bildiriyor. Bizde belediye başkanımız ile bir araya geldik dediler ki; ‘Bu kooperatifleri çağıralım, ne istiyorlar diye soralım.’ Bu taşımacılık işi yapan kooperatiflerde isteklerini söylediler. Çilimli’den Akçakoca’dan minibüsçüler vardı. Bunlarla ilgili taleplerini dile getirdiler, Düzce Belediye Başkanımız da olumlu karşıladı. İşte belirli saat aralıklarında Akçakoca’dan gelen minibüsler hastaneye kadar gidilsin dendi. Bu konu ile ilgili Düzce İl Trafik Komisyonu’ndan karar alınacak. Sonuçta bu belediyenin tek başına alabileceği bir karar değil. İl Trafik Komisyonu’nda alınan bu kararlar da belediyenin onayı ile geçecek. İnşallah yakın bir zaman da İl Trafik Komisyonu toplanır, bu kararlar çıkar ve ardından da vatandaşlarımız istedikleri yere rahat bir şekilde ulaşır. Biz vatandaşımızın rahat ulaşım sağlamasını istiyoruz. Ama bunu da kanunlar çerçevesinde olması gerekiyor. Bununla ilgili de İl Trafik Komisyonu inşallah hayırlı bir karar alır” diye konuştu.

“Biz bütün ilçelerimizde yaralara parmak basıyoruz”

Düzce’nin bütün ilçelerinde yatırım programlarının artarak devam ettiğini dile getiren Keskin,  “Biz mesela ilçelerde yaralara parmak basıyoruz. Akçakoca’da da bizim AK Parti siyaseti olarak, ilçenin her derdi ile dertleniyoruz. Özellikle Akçakoca Organize Sanayi Bölgesi’nde, 3 bin, 4 bin gencimize iş bulacak alanda, bununla ilgili çalışmalarımızı yapıyoruz siyaseten. Bununla ilgili yol da aldık. Orada belediye başkanımızla, teşkilatımızla, Ticaret ve Sanayi Odası başkanımızla gerçekten iyi bir birliktelik oluşturduk. Hastane inşaatı inşallah bu sene başlayacak, 50 yataklı, 50 milyona mal olan bir hastane olacak orada. Dalga kıranlar yapılıyor, asfaltlanmadık yer kalmadı. Köylerimizde hala daha asfalt programı yapıyoruz. Kalkın Köyü’nün Ahmatağa Mahallesinden tutun da, Edilli Köyü’ne kadar, tüm köylerimizde yatırımlar yapıyoruz. Melenağzı’nda su alt yapısını yapıyoruz. Yani biz AK Parti olarak ilçelerimize sahip çıkmak için elimizden geleni yapıyoruz.” şeklinde konuştu.  

“Muhalefet bizim yaptığımız yatırımlar için ‘Biz yaptık’ diyor”

Özellikle ilçelerde AK Parti tarafından yapılan hizmet ve yatırımları Millet İttifakı’na mensup muhalefet partilerin kendisi yapmış gibi göstermeye çalıştığına yönelik algı yaptığını savunan Keskin, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Ülke genelinde olduğu gibi CHP’nin başını çektiği Millet İttifakı, yalan dolan siyaseti, buralarda hem il merkezine, hem de ilçelere yansıyor. Bir bakıyorsunuz bir açıklama, ‘Biz hallettik.’ Bakın ben açık açık söylüyorum; bu memlekette tüm ilçelerde bir çivi çakılıyorsa, iyi şeyler oluyorsa, burada bu milletin beklentileri karşılanıyorsa, bu AK Parti tarafından yapılıyor, yapılmıyorsa, yine AK Parti tarafından yapılmıyor. Bunun da sorumlusu biziz. Biz bu işten kaçarak, ya da bu sorumluluğu başkasına yıkarak iş yapmıyoruz. Biz iktidar partisi olarak tüm ilçelerde bu insanlara hizmet etmekle yükümlü bir partiyiz. Dolayısıyla biz bu girişimleri yaparken, çıkıyorlar ilçelerde sanki bir fitne odağı olarak insanların algılarını değiştirmek için, ‘Biz yaptık’ diyorlar. Bizi Akçakoca ile ayrıştırmaya çalışan veya herhangi bir ilçe ile ayrıştırmaya çalışanlar asla başarılı olamayacaklar. Bizi bölük pörçük yapamayacaklar. Biz bu fitneyi anında söndüreceğiz. Biz Akçakoca’dan vazgeçemeyiz, biz diğer ilçelerden vazgeçemeyiz. Biz bütün ilçelerimizin derdi ile dertleniyoruz.”

“Biz MHP belediyelerini de AK Parti belediyesi gibi görüyoruz”

Düzce’de MHP’li belediyeleri de AK Parti belediyeleri gibi gördüklerinin altını çizen Keskin, şu açıklamalarda bulundu:

“Akçakoca’da bir Cumhur İttifakı var. Ama seçimlere orada ittifak halinde girmedik, bizim de bir belediye başkan adayımız vardı. Akçakoca halkı MHP’yi tercih etti, bizde ona saygı duyduk. Ama belediyenin ihtiyaçları bizim önümüze geldiği zaman, diğer belediyelerde olduğu gibi, kendi belediyemizmiş gibi biz bu sorunları alıyoruz, vekillerimize, bakanlarımıza ileterek çözmeye çalışıyoruz. Benim AK Parti belediyem nasılsa, MHP belediyesi için de çalışıyoruz. Biz bunu ilçelerimiz için yapıyoruz.

“Mutlaka eksiklikler olur, eleştirilere saygı duymak lazım”

Düzce Belediyesi öncülüğünde ilki düzenlenen Düzce İktisat ve Kalkınma Kongresi’nde Düzceli ilgili kesimlere yeterince yer verilmediği eleştirileri için de konuşan Keskin, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü yemeğinde, belediye başkanımız kendisi de ifade etti. İlk toplantıların eksikleri elbette olur. Mesela ikinci toplantıda eğitim konusunun ele alınacağını öğrendik. Bu eksiklikler o toplantıda giderilir. Sonuçta her şey dört dörtlük olmuyor, ama bir bardağın dolu tarafından bakmak lazım. Bir kentin bir 50 yıllık kalkınma projesi Düzce Belediyesi tarafından masaya yatırılıyor ve konunun uzmanları bu kongreye davet ediliyor. Burada mutlaka eksiklikler olur, eleştirilere saygı duymak lazım. Bu eleştirilerin dikkate alınarak ikinci kongrenin daha iyi yapılacağına ben inanıyorum. Bu kongrede Düzce konuşuldu, Düzce’nin projeleri konuşuldu. Bu Düzce için önemli bir kongreydi.”

“Ben seçilir seçilmez 56 mahalleyi gezerek sorunları not alan Faruk Özlü dışında bir belediye başkanı görmedim”

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü ile ilgili ‘Halkın arasına fazla girmiyor’ eleştirilerine de değinen Keskin, Özlü’nün yaptığı projelerle Türkiye’de örnek gösterildiğini söyleyerek, şu ifadeleri kullandı:

 İlk önce eleştirilere saygı duymak lazım. Sonuçta siz insanların anladığı kadar görev yapıyorsunuz. Siz ne projeler yaparsanız yapın, insanlara aktarıldığı kadar anlaşılıyor bu, anlaşıldığı kadar da değerlendiriliyor. Sonuçta Düzce Belediyesi bir yerden bir yere geldi. Bu arada Düzce Belediyesi, projelerini, yapacak işlerini maddi durumunu düzeltti ve projeler hayata geçmeye başlandı. Bizde 5 belediye başkanı var, biz bunlarla sürekli istişare ediyoruz. İşte Millet Bahçesi’nden tutun da Eski Sanayi Çarşısı Kentsel Dönüşüm Projesi’ne kadar bu projeler gündeme gelmeye başladı ve Türkiye’de örnek gösterilen bir çöp tesisi kazandırıldı Düzce’ye, ulaşım komple kökten değiştirildi. Bunlarla ilgili ancak bir noktaya getirildi ve değerli Bakanımız, Belediye Başkanımız Faruk Özlü de mahalle toplantılarına yeniden başladı. Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, seçilir seçilmez 56 mahalleyi ziyaret edip de onların beklentilerini not alan ben başka belediye başkanı daha görmedim. Ama bir algı oluyor. Herkes belediye başkanını yanında, karşısında görmek istiyor. Biz, ‘Seçimden seçime mi geliyorsunuz?’ sorusu ile sürekli karşılaşıyoruz. Aslında biz her gün bir yerlerdeyiz. Ama sizde takdir edersiniz ki; bir Aziziye Mahallesi’ne gittiğimiz zaman karşımızda 50 – 100 kişi buluyoruz. Ama Aziziye Mahallesi’nde binlerce kişi var. Bir daha gittiğiniz zaman ‘İlk defa görüyorum seni’ diyenler olur. Bu gayet doğaldır, ama biz ne yaptığımızı çok iyi biliyoruz. Düzce’de bütün belediyelerimizde, beldelerimizde, ilçelerimizde ne yaptığımızı çok iyi biliyoruz. Bundan sonra özellikle bizim teşkilatlarımızın esnaf ziyaretleri, hane ziyaretleri, üye ziyaretleri, eski kurucu arkadaşlarımızın ziyaretleri bir program dahilinde bu ilerliyor.” 

HABER: Savaş ARI