Yerel seçimlerle birlikte AK Parti'de şimdi de 23 Mayıs'ta yapılacak olan AK Parti İl Başkanlığı Kongresi bekleniyor. Kongre için mevcut Başkan Fevai Arslan ve Salih Kuşçuoğlu çekişmesi yaşanacakken bir çekişme de parti içinde adayları destekleyenler arasında yaşanacak. Yerel seçimlerde olduğu gibi İl Başkanlığı kongresinde de parti içinde değişik sesler yükselecek.

Merkez İlçe Başkanlığı Kongresi'nde Mustafa Keskin'e karşı olan ve şimdi de Fevai Arslan'a rakip olan Salih Kuşçuoğlu, ikinci bir liste oluşturunca parti de kimi destekleyeceği noktasında ikiye bölündü. Parti içinde Kuşçuoğlu'nu Milletvekili Yaşar Yakış ve Eski Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in desteklediği öğrenilirken Milletvekili Metin Kaşıkoğlu ise mevcut Başkan Fevai Arslan'a yakın görünüyor.

Parti içinde kongre için şimdilik başka bir adayın çıkma ihtimali zayıf görünürken İl Başkanlığı Kongresi'nin de parti içinde ikiye bölünmeler nedeniyle hareketli geçmesi bekleniyor. Adaylar seçim öncesi delegelerden destek bekliyor, seçimi kazanmak için elinden geleni yapıyor. Parti içinde ise adayları destekleme konusunda değişik sesler çıkmaya devam ediyor.