Geçtiğmiz günlerde Başkan Mehmet Keleş'in yaptığı bir açıklamada “Parti içinde muhalefet yapıp, Kongre öncesi başka aday göstermek isteyenler var”sözlerine Ak Parti Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu ve Fevai Arslan'dan yanıt geldi.

Metin Kaşıkoğlu bu konu hakkında bir bilgisi olmadığını söyleyerek “ Başkanının bunu hangi amaçla söylediğini bilmiyorum.” dedi.

Keleş'in yeniden adaylığını engellemeye yönelik her hangi bir şey duymadığını da belirten Kaşıkoğlu” Keleş'in yeniden adaylığını engellemeye yönelik veya karşısına yeni bir aday yönelik bir şey yok ve böyle bir şey de duymadım. Keleş'in şuan bundan kaygılanmasını gerektirecek bir şey olmadığını düşünüyorum. Önemli olana ise birlik ve beraberlik içinde demokratik bir şekilde yarışın olması. Keleş'e karşı bir hareket görmedim. Böyle bir şeyin olma ihtimali de yok.”şeklinde konuştu.

 

Keleş dışında başka bir adayın isminin söz konusu olup olmadığı sorusuna da cevap veren Kaşıkoğlu,” Henüz o atmosfer başlamadı. Şuan yerel seçimde adayların ön plana çıktığı bir zamanı yaşamıyoruz. Parti daha çok kongrelere kilitlenmiş ve kongrelerini yapma çabası içinde vakti zamanı geldiğinde her şey olur. Mehmet Keleş başarılı bir belediye başkanlığı süresinin ardından en büyük adaydır. Yaptığı çalışmalar itibarı ile ve 4.5 yıllık bir belediye başkanlığı var herkesten bir adım öndedir. Ama bu demek değildir ki keleş adaydır başka bir aday çıkmaz. Böyle Bir şey yok. AKP böyle bir siyaset anlayışını istemeyen bir partidir. Zamanı geldiğinde bütün bu kriterler çalışır ve kim belediye başkanı olacaksa o olur. Şimdiden bunları konuşmak ve kapıları üçüncü kişilere kapatmak yanlış o zaman demokrasiyi konuşmak olmaz. Mehmet keleş'in karşısına kaç tane güçlü aday çıkacak hep birlikte yaşayıp görücez. Mehmet keleş partimizin başarılı belediye başkanıdır. En kuvvetli adaylardan biridir. Şuana kadar da İkinci bir adayda duymadım.” ifadelerini kullandı.

 

Ak Parti Düzce İl Başkanı Fevai Arslan ise,“ Partimizin içinde herhangi bir yetkili kimse Belediye Başkanı ve belediyenin çalışmaları ile ilgili bir eleştiri basın huzurunda söylenmedi. Belediyeye ve belediye başkanına bizim gözlemlediğimiz kadarı ile bir muhalefet yoktur.” diye konuştu.