Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığına aday olup olmayacağı bir numaralı gündem maddesi haline gelirken, AK Parti yönetimi bu konudaki ilk adımı bugün attı. Başbakan Erdoğan, partisinin milletvekilleriyle bir araya geldi. Toplantının gündemi Köşk seçimiydi. Yaklaşık 3 saat süren toplantıda vekillere Köşk için 3 seçenek sorulduğu öğrenildi.


AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik toplantı sonrası yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve üç dönem konularının görüşüldüğünü belirtti.


Toplantıda 30 Mart seçimlerinin geniş bir değerlendirmesinin yapıldığı, milletvekillerinin seçim sonuçları ile ilgili görüş ve kanaatlerini söz alarak paylaştıklarını da öğrenildi. Toplantıda, 10 Ağustos'ta ilk tur oylaması yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili olarak gurubun eğilimi, dağıtılan anket formları ile soruldu. AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, ”Toplantıda ele alınan bir diğer husus, tüzüğümüzde yer alan 3 dönem kuralı olmuştur. Bu konu ile ilgili bir değişiklik yapılıp yapılmaması gerektiği yine dağıtılan anket formlarıyla milletvekillerimize sorulmuştur. Her iki konu ile ilgili olarak doldurulan anket formları Genel Merkezimiz tarafından değerlendirilecektir.” dedi.


AK PARTİ'DE KRİTİK TARİH: 18 NİSAN


Çelik, “Gerek Cumhurbaşkanlığı seçimi, gerekse 3 dönem kuralı ile ilgili hususlar, 18 Nisan 2014 tarihinde yapılacak Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı, ardından Büyük Kongre delegeleri ile yapılacak bir toplantı ve mayıs başında, daha sonra yeri belirlenecek olan 22. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda ele alınacak ve böylelikle nihai bir karara varılacaktır.” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın birçok önemli konuda istişare, nabız tutma ve eğilimlerin belirlenmesi hususunu, AK Parti camiası ile sınırlı tutmadığını belirten çelik, STK'ların, kanaat önderlerinin, nihayet sokaktaki vatandaşın ne istediğinin tespit edilmeye çalışıldığını vurguladı.


KAMPA GİRECEKLER


Öte yandan AK Parti'nin yılda iki kez Kızılcahamam'da yaptıkları milletvekilleri kampı ise bu kez Bolu-Abant'a alındı. Edinilen bilgilere göre Kızılcahamam'da kampın yapıldığı otelin sahiplerinin paralel yapıya yakın olması nedeniyle Ak Parti yönetimi bu kez adres değiştirdiği öğrenildi.

 

 

Haber;S.Kaşkır