Hikmet Keskin’in genel merkezin talimatıyla istifa etmesinin ardından AK Parti İl Başkanlığı görevine atanacak yeni isimle ilgili artık son viraja girildi.

Geçtiğimiz hafta il binasında gerçekleşen temayül, milletvekilleri ve partinin Düzce’deki önde gelen isimleri ile yapılan istişareler sonucunda iki aday üzerinde yoğunlaşan üst yönetim acil koduyla adayları yarın Ankara’ya çağırdı. Keskin’in istifa ettiği günden bu yana ismi öne çıkan eski Merkez İlçe Başkanı Mustafa Keskin ile MÜSİAD eski Düzce Şube Başkanı ve AK Parti Milletvekili Aday Adayı İsa Şengüloğlu yarın saat 13:30’da genel merkezde mülakata alınacak. Adayın belirlenmesinde görevli komisyonun karşısına tek tek geçecek olan Keskin ve Şengüloğlu yöneltilen sorulara yanıt verecek. Daha sonra parti görüşleri ve mülakat sonuçlarını içeren dosya Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önüne dosya halinde sunulacak. Erdoğan’ın nihai kararı ile AK Parti’nin yeni Düzce İl Başkanı belli olacak.

Düzce’yi her seçimde kalesi gibi gören ancak 24 Haziran Seçimleri’nde 1 vekilliği MHP’ye kaptıran AK Parti, 31 Mart Yerel Seçimleri’nde benzer bir sürprizle karşılaşmamak için işi sıkı tutuyor. Bunun için ilk olarak eski Bakan Dr. Faruk Özlü’yü Düzce adayı olarak açıklayan genel merkez ardından rotasını il yönetimine çevirdi. Hem 3’te 3 geleneğinin bozulduğu hem de parti içi çekişmelerin sık sık gün yüzüne çıktığı Keskin dönemine son veren parti üst yönetimi, şimdi teşkilatın desteklediği yeni bir yönetimle seçimlere güçlü girmeyi hedefliyor.

C.ÜSTÜNER