Adalet ve Kalkınma Partisi'nin 24 Ağustos tarihinde yapılacak olan merkez ilçe kurultayına on gün kala seçim havası iyiden iyiye kendini hissettirmeye başladı. Halen görevdeki Merkez İlçe Başkanı Mustafa Keskin'in önümüzdeki dönem için yeniden talip olduğunu açıklamasının ardından, iki dönemdir Merkez İlçe Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Salih Kuşçuoğlu da aday olduğunu açıkladı.

Kuşçuoğlu, adaylığının parti içerisinde oluşan iç sorunlardan dolayı şikayetçi olan delegelerin ve partı üyelerinin yoğun isteği üzerine aday olma kararını aldığını söyledi.

Siyaset kulislerinde, il kongresinde oy kullanacak delegelerin yarısının oy kullanacak olması nedeniyle, yerel seçimlerden sonra yapılacak olan İl Başkanlığı seçiminin provası olarak değerlendirilen Merkez İlçe Başkanlığı için sürenin daralması nedeniyle adaylar delegelerle daha çok bir araya gelmeye başladılar.

Delege seçimlerini ve belde teşkilatlarındaki yapılanmayı tamamlayan Ak Parti Düzce teşkilatı, 24 Ağustos tarihinde ilçe kongrelerine başlayacak. Ak Parti'nin daha önce sadece ilk kongresinde olduğu gibi Merkez İlçeden başlayacak olan ilçe kongreleri süreci, 2 kasım tarihinde sona erecek. Yerel seçimlere hazırlık nedeniyle verilecek bir aranın ardından gerçekleştirilecek Partinin il kongresi ise, yerel seçimlerden sonra belirlenecek bir tarihte yapılacak.