AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Habertürk TV’de katıldığı canlı yayında dünkü grup toplantısında erken seçim çağrısı yapan MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin erken seçim çağrısı ve bugün saat 13:30’da Erdoğan ile Bahçeli zirvesine ilişkin soruları yanıtladı.

Ünal yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Danışıklı dövüş söz konusu değil”
“Daha önceden planlanmış bir görüşmeydi. Abdülamit Gül ile Bahçeli arasında görüşme de daha önce planlanmıştı. Bahçeli'nin açıklamaları sonrası erken seçim görüşmesi olarak yorumlandı. Bugün de Sayın Cumhurbaşkanımız ile Bahçeli görüşecek. Bu bir teklif mahiyetinde. Danışıklı bir dövüş söz konusu değil. Değerlendirmeler sonucunda gerekli ya da gerekli görülmez. AK Parti her zaman seçimlerin zamanında yapılması konusunda hassas olmuştur.

“Liderlerden sonra parti organları da görüşecek”
Sayın Cumhurbaşkanımız ile Devlet Bahçeli'nin görüşmesini görmek gerekir. Bizim bir değerlendirme yapmamız doğru olmaz. İki parti görüşme sonrası yetkili organlarıyla bunu değerlendirecektir. Bahçeli'nin teklifini değerlendirmeyeceğimiz anlamına da gelmez. Liderlerden sonra parti organları da görüşecek. Cumhurbaşkanımız yarın milletvekilleriyle görüşecek. Ortada alınan bir karar yok. İktidar partisiyiz ince eleyip sık dokumalıyız.”

Haber: Ö.YILMAZ