16 Nisan'da yapılacak cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi halk oylaması için AK Parti İl Başkanlığı tarafından ‘Evet’ konvoyu Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün katılımıyla düzenlendi.

Konvoy için çok sayıda araç bağlantı yolunda bir araya geldi. ‘Evet’ yazılı flamalar, Türk bayrağı ve AK Parti görselleriyle araçlarını donatan vatandaşlar uzun araç kuyrukları oluşturdu. Konvoyun başlangıç noktası olan bağlantı yolunda çok sayıda aracın yol üzerinde bir araya gelmesi nedeniyle trafik akışı zaman zaman olumsuz etkilendi. Sürücülerden bazıları yolun trafiğe kapatıldığı gerekçesiyle tepki gösterdi.

AK Parti’nin ‘Evet’ otobüsünün öncülük ettiği konvoya Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin, il yönetim kurulu üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Bağlantı yolundan hareket eden konvoy ilk olarak Akçakoca’ya ulaştı. Bakan Özlü otobüsten halkı selamladı. Akçakoca’dan dönüş yapan konvoy Konuralp ve Kalıcı Konutları dolaşarak Kaynaşlı’ya gitti. Kaynaşlı’dan şehir merkezine geçen konvoy ardından Gölyaka ilçesine ilerledi. Konvoy Cedidiye Mahallesindeki Adnan Menderes Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi önünden saat 15.00’da başlayan olan yürüyüşün başlangıç noktasında sona erdi.