AK Parti Düzce Kadın Kolları, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü Gençlik Spor Konferans Salonunda gerçekleştirilen programla kutladı. Programa AK Parti Düzce Milletvekili ve Aile Bütünlüğünü Koruma ve Araştırma Komisyonu Başkanı Ayşe Keşir, AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, Kadın Kolları Başkanı Sebahat Uçar, ilçe ve belde Kadın Kolları Başkanları, yönetim kurulu üyeleri ve vatandaşlar katıldı.


İstiklal Marşımızın kabul edilmesinin 95. Yıl dönümünün kutlanmasının ardından AK Parti Düzce Kadın Kolları Başkanı Sebahat Uçar programa katılanları selamladı. Toplumda var olan ekonomik, sosyal ve siyasal tüm sorunların çözümünün, kadınların sorunlarının çözülmesi ile daha da kolay olacağını belirten Uçar, “ Kadınlarımıza değer vermek geleceğe yapılan en büyük yatırımdır. Unutulmaması gerekir ki kadın ‘haklarıyla’ kadındır. Hakları hiçe sayılan kadın, kadınlık bilinci ve erdemi çürümüş bir toplumsal yozlaşmayı beraberinde getirir” dedi.

Ardından AK Parti Düzce Kadın Kollarının hazırladığı sinevizyon gösterisi izletilerek kadınların sözleri salondan büyük alkış aldı.

Sinevizyon gösterisinin ardından kürsüye çıkan AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, kadınlar gününün sadece bir gün değil her gün hatırlanması gerektiğine dikkat çekerek, “ Kadınlar, hayatımızın her alanında olması gerektiğine inanıyorum.  Basında hepimiz kadına yönelik şiddeti okuyoruz ancak kadınlar bizim baş tacımızdır. Dinimiz de bunu emrediyor. AK Parti olarak bu medeniyetin ahlakını tekrar inşa etmeye çalışıyoruz. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız ve diğer bakanlıklarımızla birlikte çok yol kat ettiğimizi düşünüyorum” dedi.


Kadın Hayatın Öznesidir adlı programın önemli konuklarından vaiz Ömer Meydan, kadın ve İslam dini hakkında bilgiler verdi. Meydan, Kuran-ı Kerim’de kadınlara has surelerin olduğunun altını çizerek, “ Kadın İslam dininin baş tacıdır. Kadınlara has sureler varken erkeklere özgü sure yoktur. Bu bile İslam dininin kadına verdiği gösterir. Dinimizin kadınlara verdiği değeri çocuklarımıza ve kadınlara da vermeliyiz. Kadına verilen değeri bilen bir Müslüman değil kadına şiddet uygulamayı ters gözle bile bakamaz” diye konuştu.


Vaiz Ömer Meydan’ın konuşmasının ardından AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, Düzce’de eğitime ve kadınlara yönelik projelerde her zaman ön planda olan Şükran Öney’e plaket ve çiçek takdim etti. Öney, AK Partiye teşekkür eden bir konuşma yaptı.


Daha sonra kürsüye gelen Aile Bütünlüğünü Koruma ve Araştırma Komisyonu Başkanı ve Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, 13 yıllık AK Parti hükümetleri esnasında kadının ve kız çocuklarının özellikle eğitim yoksunluklarının giderilmesi için çok fazla mücadele edildiğini belirtti. Keşir, “ Ben bu kadınlarla köy köy gezdim. Buradaki kadınlarımız, bize AK Parti kadınları eve kapattı diyenlere cevabını veriyor. AK Parti kadın cinayetlerindeki aile içinde olur algısını değiştirerek kasten insan öldürme kapsamına almıştır. Kadınları eve kapattı diyenler neden 70 yıldır bu algıyı değiştirmeyerek ataerkil toplumun gelişmesine destek verdiler” diye konuştu.


Konuşmaların ardından AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, İl Başkanı Hikmet Keskin, Kadın Kolları Başkanı Sebahat Uçar, İGM Kadın üyeleri Ayfer Yılmaz ve Çiğdem Günal, ilçe kadın kolları başkanlarına ve ekip liderlerine çiçek ve plaket takdim etti.

Ödül töreninin ardından AK Parti Düzce Kadın Kolları toplu fotoğraf çektirdi. 

Haber:Y.SEVER