Akçakoca Belediye Meclisi’nin Ak Partili üyesi Gencer Reçber meclis üyeliğinden istifa etti. İstifa dilekçesi birkaç gündür işleme konmayan Reçber’in akşam saatleri itibariyle meclis üyeliği düşürülürken, Ak parti üyeliğinin ise devam ettiği öğrenildi

Akçakoca TV’ye istifası ile ilgili konuşan Reçber, istifa gerekçesini ise şöyle anlattı:  İstifa etme kararım belediye idaresinin halkımızın sorunlarına istenilen düzeyde eğilmemesi nedeniyledir. Bu kararı, belediyeden talepleri olan vatandaşlarımıza bir çözüm üretilememesi nedeniyle aldım Belediyemizden talepleri olan vatandaşlara meclis üyesi olarak yardım etme çabalarım karşılık bulmadığı için istifa ettim. Vatandaşlarımızın haksız yere yedikleri kimi cezalar vatandaşı mağdur ederken, bir meclis üyesi olarak halkımızı savunamamış olmanın duygusu vicdanen beni rahatsız etti. Akçakoca belediyesinde hizmet görme anlayışının ekonomik olarak varlıklı olup olmamaya bağlı olmasından son derece rahatsız oldum. Maddi imkânları olan bazı vatandaşların sorunları belediye kurumu içerisinde çözülebilirken, fakir olan vatandaşların sorunlarının çözüm adresi olarak Ankara’nın gösterilmesi karşısında vicdani sorumluluk duydum.”

Reçber, Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici’nin istifasını normal karşıladığını ifade ederken, “Aslında istifa kararım onun kendi meclis kadrosunu oluşturmak için onun işine yaradı. Allah yolunu açık etsin.” diyerek dikkat çeken bir iddia da bulundu.

Meclis yönetmeliği gereği Reçber’in yerine yeni meclis üyesi olarak 7. Sıra adayı Yahya Mat görev yapacak.

Haber;S.KAŞKIR