Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Ümit Yılmaz, MANŞET programında Gazeteci Erol Tayhan’ın sorularını yanıtladı. Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yılmaz önemli açıklamalar yaptı.

MHP tavrı en net partidir
MHP’nin duruşunda değişikliğin hiçbir zaman olmadığını söyleyen MHP İl Başkanı Ümit Yılmaz, MHP’nin tavrı en net parti olduğunu vurgulayarak, Türkiye’de anayasal durumu ile fiili durumun çeliştiği tespitinde bulundu.

Erdoğan’dan sonrasını göremiyorlar
İktidarın Başkanlık Sistemi çalışmalarında kafasının karışık olduğunu savunan Yılmaz, meclise gelen bir taslak bile olmadığını kaydederek şunları söyledi: “Önünüze bir taslak gelir. Açar bakarsınız, ‘Şurasını beğendim, burasını müzakere edelim.’ dersiniz. Kafası karışık olan burada iktidar. Ne yapacağını bilemiyor. Kafalarında kişiye göre bir sistem var. İktidarın kafasındaki sistem ülkeye göre bir sistem değil. Kendi aralarında bir sıkıntısı var. Erdoğan’dan sonrasını göremiyorlar. Onlar için Recep Tayyip Erdoğan’dan sonrası yok. Kafalarında bir şey yok.”

Düzce, yatırım çöplüğüydü
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, göreve gelinceye dek Düzce’nin ‘yatırım çöplüğü’ olduğu değerlendirmesinde bulunan Yılmaz, şöyle konuştu: “Bakanın göreve başlamasıyla beraber bir takım yatırımlara hız verildiğini bizde gözlemliyoruz. Ama yetmiyor. Çünkü çok gerideyiz. Deprem olalı 17 yıl olmuş hastanemizi yeni açmışız ve hastane ihtiyacı karşılayamıyor. Yapılan yatırım doğru planlanmadı.”

Kültür merkezi, bir salonu açılmış bir merkez
Çok tartışılan Kültür Merkeziyle açıklamada bulunan Yılmaz, “Bir salonu açılmış kültür merkezi ile sorunlu terminal başarı sayılmaz. Kültür merkezi 20 senedir tamamlanamadı. Sayın Bakanın gelmesiyle sadece bir salonu açılmış bir merkez. Koskoca 17 yıllık bir ilde daha yeni kültür merkezinin bir salonunu bitirebiliyorsunuz. Bunu başarı olarak sunamazsınız. Yıllardır vatandaş olarak hep söylüyoruz. Terminal, Terminal ama onu da yarım yamalak bitirdiniz. Sorunlar çığ gibi. Bağlantı yollarını yapamadınız. Otoban girişini tamamlayamadınız.” dedi.

Yığılca’da akıllara durgunluk verecek şeyler oluyor
Yığılca’nın hizmetten yana en mahrum ilçe olduğunu aktaran Yılmaz, yapımı devam eden çimento fabrikasına ilişkin düşüncelerini dile getirdi. “En uzakta kalmış yolu yapılmaya başlanmış ama tamamlanmamış. Tabiat harikası bir yer ama bir müddet sonra tabiat faciası bir yere dönüşebilir. Üniversitenin başarılı çalışması vardı. ‘Masum arılar’ diyorlardı. Arı çalışmasını orada yürütüyorlardı. Çimento fabrikası olduğu zaman çalışmaları orada yürütebilecekler mi? Yığılca’ya ne kadar istihdam geliri olacak. Kaç kişi çalıştıracaklar. Bin kişi mi 500 kişi mi bin 500 kişi mi? 100 kişi çalıştıracaklarsa çok gerek yok. Ne rant getirisi olacak, hiçbir şey. Ne götürecek? Çok şey, tabiatı zehirleyecek. Arı ırkını öldürecek. İSKİ’nin burada bir kümes yaparken dahi başınıza dikildiği zaman o su havzasına nasıl müsaade ediyor. Sayın bakanın bile İSKİ ile görüşüp aşamadığı bir takım engel çıkarttığı şeyleri oradaki çimento fabrikası nasıl aşıyor? Akıllara durgunluk verecek şeyler oluyor.” diye konuştu.

Parti içindeki bir takım aksiyonlarını MHP’ye yüklemeye çalışmasınlar
İl Genel Meclisi’nde durumun vahim olduğunu vurgulayan Yılmaz, İGM’de durum vahim. MHP’li arkadaşlarımız iki elini değil ayaklarını da kaldırsalar yine olmuyor. İGM’deki arkadaşlarımızın çabalarını biliyorum. Özellikle kaynak kullanımı konusunda çok duyarlılar, gerekli şeyleri yapmaya çalışıyorlar. İGM sekreterini bizimkiler getirmedi. Oraya getiren irade belli. Şimdiye kadar neden göz yummuşlar? Şimdi parti içindeki bir takım aksiyonlarını MHP’ye yüklemeye çalışmasınlar. Orada olanları biliyoruz.” İfadelerini kullandı.