Ankara’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mitingine katılan CHP Merkez İlçe Başkanı İlknur Başak Tütüncü, Erol Tayhan’la Manşet programında “ Başbakan sokaklarda kendiniz kutlayın demişti. Bizde bunu yaptık. Asıl amaç halkla bu coşkuyu yaşamaktı.” Diye konuştu.
Reyting Kaygımız Yoktu
 Mitingin CHP’ye hiçbir getirisi olmadığını söyleyen Tütüncü, “ Herhangi bir reyting kaygımız yoktu. Birçok sivil toplum kuruluşuyla organize edilen bir mitingdi. Bizim büyük bir kitle partisi olmamızdan dolayı CHP daha çok gündemdeydi.”dedi.
CHP Kimliğine Yakışan Aday Olacak
“Alternatif değil, iktidar partisi olmayı hedefliyoruz.” Diyen Tütüncü yerel seçimler için CHP kimliğine yakışan bir belediye başkanı adayı belirleyeceklerini söyledi.
 “Düzce’nin sorunlarını en iyi şekilde bilen, çözüm üretecek belediye başkanı seçeceğiz. Aday seçiminde partililerle ortak kriterler belirleyeceğiz. Düzce’nin sorunlarını en iyi çözüm üreten, CHP kimliğine yakışan yani dürüst, ilkeli çalışkan bir aday olacak.” Diyen Tütüncü yerel seçimler için bir takım çalışmalar içinde olduklarını ancak bu çalışmaları paylaşmak için erken olduğunu da sözlerine ekledi.
Genel seçimlerdeki oy oranlarına bakıldığında işlerinin zor olduğunu ifade eden Tütüncü, hem 3 milletvekilinin seçiminde hem de belediye meclisi üyeleri arasında farklı bakış açısına sahip kişilerin olması gerektiğini dile getirdi.
Birileri Çalıp Birileri Oynuyor
 Tütüncü, “ Ben mesela belediye meclis üyelerinin hepsinin CHP’li olmasını istemem. O zaman birileri çalıp birileri oynuyor. Birilerinin istediklerini yapıyorlar. Çünkü denetleme mekanizması yok. Meclis üyelerinin tek partiden olması Düzce’nin gelişimini etkiliyor.  Seçim döneminde verdikleri vaadlerin kaç tanesi gerçekleştirdi? Farklı partilerden meclis üyeleri olsaydı durum çok farklı olurdu.” Şeklinde konuştu.
Ak Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu düzenlediği basın toplantısıyla AK Parti’yi iki yüzlülükle itham eden Tütüncü ve CHP’ye ağır bir dille eleştirmişti.
Cevabın Alasını Veririm
O günden bu yana sessizliğini koruyan Tütüncü, manşet programında Ak parti’yi topa tuttu. Bugüne kadar Kaşıkoğlu’na cevap verme gereksiniminde bulunmadığını ifade eden Tütüncü, “ cevap vermedim çünkü benim siyaset yapma tarzım bu değil.” Dedi.
Tütüncü,“ Benim siyaset yapma tarzım birilerine cevap yetiştirmek değil. Ben sorunlara çözüm üretmek istiyorum. Benim isim yapmak gibi bir derdim yok. Partimin de bu tür polemiklerle anılmasını istemiyorum. Ben cevabın alasını veririm. Selçuk üniversitesi mezunuyum. Mevlana kültürünü de sonuna kadar özümsemiş biriyim. İnsanların her lafa verecek bir cevabı vardır… bu sözün devamını da herkes bilir. Ben neden ona cevap vereyim ki gider bir vatandaşın sorununa çözüm ararım. Neden zaman kaybedeyim.?” Dedi.
“Biliyorsanız Bir Fatiha Okuyun” Ne Demek!
 Partisinin kendi tarihini bilmemekle suçlayan ve “Biliyorsanız Allah aşkına şehitlerimiz ve onların kemikleri sızlamaması için bir Fatiha okuyun” diyen Kaşıkoğlu’nu dini siyasete alet etmekle itham etti.
Tütüncü, “ Benim partimin 89 yıllık geçmişi var. Tarihini de bilirim. 2 yıllık milletvekili yapmış birisinin CHP tarihini çok daha iyi okumuş olmasını beklerdim. Kendi partileri gibi 10 yıllık bir parti değiliz. “Biliyorsanız bir Fatiha okuyun” ne demek, elbette biliyorum. Atatürk için de şehitlerimiz için de Fatiha okuyorum.  Ancak her şehit haberi benim canımı o kadar yakıyor ki sessiz kalamıyorum. O söylemi yaparken Şehitlerimizi siyasete alet etmek gibi bir amacım olmadı. Ben Fatiha’yı da sessiz sedasız okuduğum için bilinmeyebilir. Hiçbir zaman dini siyasete alet etmedim. Bende inşallah bir gün umreye gitmek istiyorum. Ama beni arkamda bir basın ordusu uğurlamayacak. Bu tür söylemlerle de siyaset yapılmaz. Düzce’ye yazık olur. Metin Bey ortaya güzel bir şey koysun da çıkıp alkışlayım. Olumlu yapılan her şeyi destekleriz.”dedi.
Nasıl Muhatabı Olamam?
Tütüncü, “Kendisi için benim muhatabım değil” diyen Milletvekili İbrahim Korkmaz’a da şu şekilde cevap verdi:
“Sizin muhatabınız Düzce halkı değil mi? Ben Düzce’de yaşayan biri olarak nasıl muhatabı olamam?. İl başkanının muhatabı il başkanı, milletvekilinin muhatabı milletvekili mi?  Düzce Milletvekili Düzce’deki ağaçtan sokaktaki kediye kadar her canlının muhatabıdır. Tabi İbrahim Korkmaz, başka konulara odaklanıp Düzce’nin sorunlarını unutmuş olabilir, arkadaşlarının derdine düşmüş olabilir ama herkes onun muhatabı.”
Düzce’nin en büyük sıkıntısının “temsil” olduğunu söyleyen Tütüncü, Düzce’nin hem gelen bürokratlar hem de seçilen siyasetçiler tarafından yeterince temsil edilemediğini savundu.
Bürokrat değişimi milletvekillerinin işi mi?
Tütüncü, “ Yeterince temsil edilebilsek, gelen bürokratlar kalıcı olsa seçilenler istekli olsa çözülemeyecek sorun kalmaz diye düşünüyorum. Sürekli bürokrat değişiminin de Düzce’nin kaybı olarak görüyorum. Bürokrat değişimlerinde milletvekillerinin işi mi olmalı? Belli bir kriteri olmalı. Ben geldim benim adamların olmalı ya da birilerinin yerleştirme peşine düşmemeli.” Şeklinde konuştu.
Allah İçin Dua Ediyoruz, Göze Sokarak Değil
“Yönetimde bir problem var ki icraat olmuyor” diyen Tütüncü, Düzce’de yüzde 67 oy oranın garanti olarak görüldüğünü söyledi.

Tütüncü, “ Nasıl olsa oyumu alıyorum neden çaba harcayayım diye düşünüyorlar.   Çok çalışarak oy aldıklarını zannetmiyorum. Ben de milletvekili adayıydım. Benim yaptığım çalışmanın yarısını dahi yapmamışlardır. Verilen oyların kişi bazında değil, parti bazında verildiğini düşünüyorum. Çok kişide pişman zaten.” Derken, “ Ak Parti’de din olgusu çok kuvvetli. Her fırsatta bunu kullanıyorlar. Dini siyasete alet etmek CHP’nin tüzüğünde olmayan bir şey zaten. Bir siyasetçinin dini kullanması değil de , çözüm üretmesi doğru. Biz Allah için dua ediyoruz, göze sokarak değil.”

Haber; S. KAŞKIR