AK Parti Tanıtım ve Medya Başkanı Işın Geçgel, MHP’li bir Belediye Meclis üyesinin, Ak Parti Kadın Kolları ve Gençlik Kolları İl Başkanının etik olmayan şekilde belediye bünyesinde görev aldığı iddialarına ilişkin basın toplantısı düzenledi.Toplantı öncesi soru kabul etmeyeceğini belirten Geçgel’in “şartlı basın açıklamasında” bulunması bazı gazetecilerin de ısrarla soru sormak istemesi kısa süreli gerginliğe sebep oldu.
Düzce kamuoyunun ve Ak Parti ye gönül vermiş insanların doğru bilgilenmeleri adına, Ak Parti teşkilatı olarak açıklamada bulunma gereği duyduklarını ifade eden Geçgel, Ak Parti Kadın Kolları İl Başkanı Çiğdem Ünal’ın belediye bağlı özel bir kamu kuruluşunda çalıştığını belirtti.
Gerçek Dışı Ve Karalamaya Dönük
Geçgel, “ Çiğdem  Günal, Ak Parti Kadın Kollarımız İl Başkanlığı görevini 3 dönemdir başarı ile yürütürken diğer yandan hayatının geçimi için ilk sigortalı işe giriş tarihi olan 1997 ‘den bu yana ara vermeden sigortalı olarak çalışan ve 2009 tarihinden itibaren de, belediyeye bağlı, Toplumsal Gelişme Merkezinde(TOGEM)büro personeli olarak çalışan bir kişidir. Asgari ücrete yakın bir ücretle bir firmada çalışmasının ve hizmet sunumu münasebetiyle bu firmanın elemanı olarak TOGEM bünyesinde çalıştırılıyor olmasının hangi açıdan etik olmadığı hususu izahtan varestedir. Burada il başkanlığı görevimizi yürüten kişinin, vatandaşımıza ayrımcılık yaptığı iddiası gerçek dışı ve karalamaya dönüktür. Esas etik olmayan, geçimini temin için hizmet akdi ile kazanç sağlayan kişilere karşı asılsız iddialarda bulunmaktır.” dedi.
Kamu Kurumunun Bir Personeli Değildir
 Geçgel, Ak Parti Gençlik Kolları İl Başkanı Öner Şen’le ilgili olarak ise şu açıklamada bulundu:
“Öner Şen, Ak Parti Gençlik Kolları İl Başkanlığı görevini 2 dönemdir başarılı şekilde yürütürken, bir kamu kuruluşuna özel hukuk hükümlerine tabi firmada 2006 Kasım ayında çalışmaya başlamış ve 17Ağustos 2012 tarihine kadar çalışıp bu tarih itibarıyla ayrılmıştır. Öner Şen’de firmada akdi ile işçi statüsünde çalışmakta olup, sorumluluğu firmaya karşıdır. Kamu kurumunun bir personeli değildir. İse düzenli olarak gitmekte ve karşılığı kazancı elde etmektedir. Çalıştığı alanda 24 saatlik aralıksız çalışma halinde 3 gün istirahat kullanabilmekte olup, kişi bu zamanlarını dilediği gibi değerlendirebilme hakkına sahiptir. İse gitmeden haksız kazanç sağlandığı iddiası yerinde değil ve gerçek dışıdır. Ve bunun muhatabı da firma işverenidir.”
 Geçgel,Ak Parti Kadın ve Gençlik Kolları İl Başkanları’nın, geçimlerini temin etmek için hizmet akdi ile işçi statüsünde, özel hukuk hükümlerine tabi işveren firmalarda çalışmalarına herhangi bir engel bulunmadığı gibi, etik açıdan da bir olumsuzluk içermediği kanaatinde olduklarını ifade ederken, ileri sürülen iddiaları Ak Parti’yi karalama çabaları olarak gördüklerini, mesnetsiz ve gerçek dışı beyanlar olduğunu dile getirdi.

 

Haber; S. KAŞKIR