Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 100 günlük eylem planı için hareket geçti. Erdoğan, Hükümetin icraatlarını an be an takip etmek için Külliye'de "Takip ve İzleme" sistemi kuruyor. Erdoğan, Kasım ayının başına kadar faaliyete geçmesi planlanan sistemle 81 ilde gerçekleştirilen ve gerçekleştirilecek hizmet ve yatırımları sürekli kontrol edecek, aksama olması halinde anında müdahale edecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde açıkladığı 100 günlük eylem planında hayata geçirilecek 400 proje yer almıştı. Bunun yanı sıra bakanlıklar önümüzdeki döneme ilişkin kapsamlı bir çalışma yapacak. Stratejik planlar hazırlanacak ve uygulamaya konulacak.

Aynı zamanda yeni sisteme geçiş ile ilgili düzenlemelerin hızla yapılması gerekecek. Kabine'nin projelerinin verilen tarih ve belirtilen şekilde hayata geçirilip geçirilmediğini takibi konusunda da yeni bir mekanizma oluşturulacak.

Bunun için 81 ilde takip ve izleme merkezi kurulacak. İller bazında verilen sözlerin, hayata geçirilecek projelerin durumları buraya yüklenecek. Bir düğmeye basıldığında içme suyu projesinden yollara, doğalgazdan okul binasına kadar tüm yatırımların nasıl ilerlediği, takvime uyulup uyulmadığı bilgisine ulaşılabilecek.

81 ilin raporları düzenli olarak Külliye'ye ulaştırılacak. Bu veriler ise yeni kurulan ofisler ve kurullar aracılığıyla Erdoğan'a iletilecek. Erdoğan, yerine getirilmeyen, geciken projelere anında müdahale edebilecek. Özellikle Düzce’nin yollar konusunda takip ve izleme merkezine takılması bekleniyor.

Haber: M. AYDIN