CHP Akçakoca İlçe Teşkilatı'nda, parti içinde demokratik tutum olmadığını ve fikir ayrılıklarını gerekçe gösteren 30 kişilik bir grup parti üyesi partisinden istifa etti. İstifa eden grup adına, Yönetim kurulu üyesi Selda Kaçmaz ve Delegeler Devlet Arslan, Sabri Kaçmaz, Bedir Aydın, Hürriyet Çimen ve Furkan Küçük bir basın açıklaması yayınladı.

29 Mart yerel seçimleriyle ilgili yapılan çalışmaların parti yönetimi tarafından dikkate alınmadığının belirtildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi:

''CHP'nin farklı demokrat çoğunluğun söylemini dikkate alan, tabandan tavana işleyiş olması gerekirken, Akçakoca'da bu demokratik tutumun olmadığını gördük. Yönetim Kurulu'nun son tavrı, kendilerinin seçimle gelmelerine rağmen Belediye Meclis üyelerinin parti delegeleri ve üyelerinin temayül yoklamasıyla tespit edilmesini, kabul etmemeleri, dahası 200 imza ile desteklenen isimlerin bile Belediye meclis üyeliğine kabul edilmemesi Akçakoca CHP İlçe Yönetimi'nin anti-demokratik yapısını göstermektedir. Bu anlayışın sosyal demokrat düşünceyi temsil etmediğini düşündüğümüzden, parti içi görevliliğimiz ve üyeliğimizden istifa ediyoruz.''

CHP Akçakoca ilçe Başkanı Selçuk Yanmaz, istifaların kişisel bir hareket sonucu olduğunu belirterek, Sabri Kaçmaz'ın istifasından hoşnut olduklarını ama diğer üyelerin istifalarından üzüntü duyduklarını belirtti.

Parti içerisinde uygulama ve kuralların kişilere özgü olamayacağını ifade eden Yanmaz, ''Bu süreçte Sayın Sabri Kaçmaz'ın Belediye Meclisi üye talebinin red edildiği için bu çalışmaya girdiğini görüyoruz. Sonuçta kendisi ile gönül bağı olan üyelerimizle istifa ediyor. Bu, Sayın Kaçmaz'ın kişisel bir hareketidir. Diğer adayların istifalarından üzüntü duyduk. Ancak kendi kişisel istifası bizi rahatlattı. Bunun Değerlendirmesini değerli Akçakoca halkına bırakıyorum. En çok da değerli Yönetim Kurulu Üyesi Selda Hanım'ın istifası bizi daha çok üzdü. Parti kuralları kişiye yönelik olamaz. Tüm aday adaylarının belirlenmesinde kişisel çalışma yapmadık. Kendilerine siyasi yaşamlarında başarılar diliyoruz'' dedi.