Ak Parti’nin yerel seçimlerde ilk kez büyük oy kaybettiği Akçakoca ilçesinde şimdi de istifa şoku yaşanıyor. AK Parti’de geçtiğimiz yıl seçimle göreve gelen Akçakoca İlçe Başkanı Recep Ali Topaloğlu başkanlık görevinden istifa etti. Spekülasyonların da ortaya atıldığı istifa ile ilgili il başkanı Fevai Arslan bize ulaşan herhangi bir istifa dilekçesi yok. Ancak biz de şifahi olarak istifa ettiğini duyduk. İstifanın partimizlealakası yoktur tamamen özel nedenlerden ötürüdür dedi.

İstifanın ardından ilçede başkan Topaloğlu’nun özel hayatı ile ilgili bazı spekülasyonlar da ortaya atıldı ve ilçede Topaloğlu ile ilgili dedikodular başladı. Bunun üzerine Topaloğlu’nun görevinden istifa ettiği öğrenilirken bazı kaynaklar ise Topaloğlu’nun bizzat il başkanlığının baskısı ile istifa ettiğini de ileri sürdü. İstifa ile ilgili Milletvekili Metin Kaşıkoğlu Haberi basından duyduğunu belirtirken, istifa haberini doğruladı.
Bayram öncesinde Düzce de siyasi kulislere bomba gibi düşen istifa haberinin ardından Bayram günü de Ak Parti de en çok konuşulan konuların başında Topaloğlu’nun istifası yer aldı.Milletvekili Celal Erbay ise Bayramda güzel şeyler konuşalım diyerek istifa ile ilgili sorumuzu yanıtsız bırakmayı tercih etti ve soğuk bir şaka olsa gerek demekle yetindi.