Resmi Gazete'nin 21 Ağustos günkü sayısında yayımlanan “Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Karar”da değişiklik yapan Cumhurbaşkanı Kararıyla, kendi bölgesindeki teşviklerin bir alt bölgesindeki teşviklerden yararlanacak ilçeler belli olmuştu. İlçelerin temel seçim kriteri, bulundukları ilin gelişmişlik düzeyinin altında bulunmaları olduğu öğrenildi.

Teşvikten yaralanacak ilçeler listesinde Düzce’den Çilimli, Kaynaşlı, Cumayeri, Gölyaka ve Yığılca yer alırken Akçakoca ve Gümüşova yer almaması tepkilere neden oldu. Milliyetçi Hareket Partisi Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz harekete geçerek TBMM Meclis Başkanlığı’na Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın yanıtlaması için 4 sorudan oluşan bir soru önergesi verdi. Önergede Yılmaz, Akçakoca ve Gümüşova’nın neden teşvik kapsamına alınmadığının yanıtını aradı.

YILMAZ’IN SORU ÖNERGESİ

1-Sanayi teşviklerinden faydalanacak ilçeler hangi kriterlere göre belirlenmektedir?

2-Düzce’nin Merkez ilçesinden sonra en büyük ilçeleri olan Akçakoca ve Gümüşova’nın teşvik bölgelerinde değerlendirilmesini için yeniden bir düzenleme planlanmakta mıdır?

3-Düzce ilimizin Karadeniz açılan kapısı olan Akçakoca turizm sektöründe potansiyel olarak iyi bir konumda olmasına rağmen sanayi sektörünün gelişmediği bir ilçemizdir. Ne turizm teşviğinden ne de sanayi teşviğinden yararlanamayan ilçemizin gelişmesine bu durum engel olacak ve ilçemizden göçe sebep olacaktır. Bu şartlarda herhangi bir iyileştirme düşünüyor musunuz?

4-Gümüşova ilçemizin teşvik kapsamına alınmaması mevcut organize sanayi, bölgesinde boş bulunan arazilere yeni yatırımcının gelmesini engelleyecektir. Devletimizin yatırım yapıp oluşturduğu organize sanayinin boş kalmasını önlemek için Gümüşova ilçemizi teşvik kapsamına almayı düşünüyor musunuz?

HABER: Mehmet GÜNESEN