Cumhuriyet Halk Partisi, Akçakoca Belediye Başkan Adayı Fikret Albayrak'ı, Kocaeli Milletvekili Hikmet Erenkaya, Zonguldak Milletvekili ve Parti Meclis Üyesi Ali İhsan Köktürk, Zonguldak Milletvekili Ali Koçal, Kdz. Ereğli Belediye Başkan adayı Halil Posbıyık ile Zonguldak ve Düzce il ve ilçe yöneticilerinin katıldığı törenle tanıttı.

Yüzlerce kadın partilinin katıldığı törende bir konuşma yapan, CHP Kdz. Ereğli Belediye Başkan aday Halil Posbıyık, bir turizm kenti olan Akçakoca'nın sosyal demokrat parti tarafından niçin yönetilmediğini anlamadığını söyledi.

Hep hayıflandım, düşündüm ve üzüldüm.

Akçakoca'nın CHP tarafından yönetilmediğine üzüldüğünü söyleyen Posbıyık, ''İzninizle Akçakoca benim sevgilim. Sevgililer Gününüz kutlu olsun. Hep düşündüm, neden burada sosyal bir demokrat anlayış işbaşı yapmadı diye. Turizmin olduğu çağdaşlığın olduğu, açılıma ihtiyaçı olan bir kentte neden CHP yok, neden sosyal demokratlar yok diye hep hayıflandım. Hep düşündüm. hep üzüldüm'' dedi.

Akçakoca'nın hep yanında olacağımız sözünü veriyorum.

Törende konuşma yapan Kocaeli Milletvekili Hikmet Erenkaya da, 1984-2004 tarihlerinde Kocaeli'nde belediye başkan adaylığı yaptığını hatırlatarak, ''Burada görüyorum ki, hanımlarımız çok fazla. erkekler alınmasın ama tüm belediyecilik ve siyaset tecrübemle konuşuyorum kadınlarımızın çok olduğu yerde seçim kazanılır, bu gerçek. Bende Kocaeli olarak Akçakoca'nın hep yanında olacağımız sözünü size veriyorum'' ifadelerini kullandı.

Yolsuzluğun hesabını sormaya geliyoruz.

Törende konuşan Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk de, ''Yolsuzlukların hesabını sormayacağız mı'' diyerek, İnsanlar aç yatarken, işsizlik almış başını giderken, kuyumculukla zengin oldular, çocuklarına gemi aldılar. Bu yolsuzlukların, yoksuzluğun hesabını sormaya geliyoruz. Soracağız. Hukuk devletini kaldıranları, korku devleti yaratanları, sadaka devleti yapanları artık 29 Mart'tan sonra istemiyoruz demeyecek miyiz?'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Akçakoca Seçim irtibat bürosunun açılışı yapıldı. Sevgililer günü nedeniyle de kadınlara karanfil dağıtıldı.