Göreve geldikten sonra Akçakoca’da çalışmalarına ara vermeden başlayan Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak, yapmayı düşündüğü çalışmalarla ilgili ÖNCÜ TV’ye açıklamalarda bulundu.

“7 Mayıs’ta Akçakoca her anlamda temizlenecek.”

Özellikle göreve geldiklerinde çöp haline bürünmüş bir Akçakoca’yı devraldıklarını belirten Albayrak, “7 Mayıs’tan itibaren Akçakoca’da geniş çaplı temizlik çalışmalarına başlayacağız. İlçenin her bakımdan turizm hazır hale getirilmesi gerekiyor. Turizm bölgesinin turizm açısından gelişmemesi çok kötü bir durumdur. 2004 yılından beri turizmde her yıl geriye giden Akçakoca’da bu yıl bu ivmeyi tersine döndüreceğiz. Bu konuda özellikle temizlik anlamında çalışmalarımız devam ediyor.” Şeklinde konuştu.

“Doğalgaz çalışması eylülde başlayacak.”

Belediye Başkanlığını kazanmadan önce eski Başkan Nazmi Çiloğlu’nun başlattığı doğalgaz çalışmalarına da değinen Albayrak, “Seçim öncesinde böyle düzensiz bir çalışma başlatılmaması gerekiyordu. Özellikle yaz aylarına gireceğimiz şu günlerde doğalgaz çalışması yapmak turizmi olumsuz etkiler. Bu nedenle doğalgaz çalışmalarına tüm sorunları giderdikten sonra Eylül ayında başlayacağız. Çalışmaları da bir dahaki yaza kadar tamamlamayı düşünüyoruz.” İfadelerini kullandı.

“Düzce, turizme doyacak.”

Yaşanılan yol, su gibi sorunlarında çözülmesi için çalışma başlatacaklarını belirten Albayrak, “Düzce’yi bu yaz Akçakoca bekliyoruz. Gerçekten önemli çalışmalar yapacağız. Düzce bu yıl turizme doyacak. 3 yılın ardından festivalde yapacağız. Çünkü Akçakocalı festival yapılması için bize taleplerini iletiyor.” Şeklinde konuştu.

Belediye’nin borcu 16 milyon TL

Son olarak Akçakoca Belediyesi’nin borcu ile ilgili açıklamalarda bulunan Albayrak, “Akçakoca Belediyesi’nin 16 milyon TL borcu bulunmaktadır. Bunun 8 milyon TL’si 5 yıl içinde yapılan borçtur. Belediyenin kazasında ise şu an sadece 400 bin TL bulunmaktadır. Kaynak bakımından sıkıntı çekmeyeceğiz. Kaynak bulmak bizim için zor değil.” İfadelerine yer verdi.