Öncü TV ve 100.2 Radyo Öncü ortak yayınıyla ilgi ile takip edilen, Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal’ın hazırlayıp sunduğu Kitabın Ortasından programı Düzce’nin gündemini belirlemeye devam ediyor.

“Düzceliler bize bir kere şans verse…”

Kitabın Ortasından programının son bölümüne konuk olan CHP İl Başkanı Semih Cemşit, Düzce’de Cumhuriyet Halk Partisi’ne karşı önyargı olduğunu söyledi. Cemşit, “Düzce geçmişten beri merkez sağ yapısına sahip. Düzce’de insanlar CHP’yi bilmiyor. Bize önyargılı geliyorlar. Bize bir kere şans verseler, bizim nasıl insanlar olduğumuzu görecekler. Biz Düzce’de önümüzdeki seçimlerde Düzce Belediyesi’ni alacağız, en az da bir milletvekili çıkartacağız. AK Parti çok ciddi bir kan kaybı yaşıyor. Bizim oylarımızda artıyor. Anket sonuçları bizim de önümüzde.” dedi.

‘Belediye yönetimi keyfi uygulama yapıyor”

CHP grubu olarak Düzce Belediye Meclisi Başkanlığı’na sundukları soru önergelerinin belediye yönetimi tarafından yol sayıldığını savunarak, bu durumu eleştiren Cemşit, “Düzce Belediyesi, bizim meclis üyelerinin soru önergelerine cevap vermiyor. Ben il başkanı olduğumdan beri, meclis toplantılarına katılıyorum. Bizim bugüne kadar verdiğimiz bütün soru önergelerine cevap vermediler. Bu yüzden avukatlarımız aracılığa ile suç duyurusunda bulunacağız. Keyfi uygulama yapıyorlar diye düşünüyoruz orada. Bunların hepsi toplandığında Düzce’yi yönetemedikleri görülüyor.” diye konuştu.

“Gelişen Düzce’de küçük minibüsler doğru değil”

Düzce Belediyesi’nin yeni ulaşım sistemini de eleştiren Cemşit, “Ben bu küçük minibüslerin çok sağlıklı olduğunu düşünmüyorum. Kalıcı Konutlar’da özellikle büyük otobüsleri kullanın da bu insanlar sıkıntı çekmesin. Bu artan nüfusa, bu gelişen Düzce’de küçük minibüsler doğru değil.”

“Vatandaşların elektrik ve doğalgaz faturaları desteklenmeli”

“Düzce Belediyesi’ni CHP’li bir belediye başkanı yönetseydi OSB’nin tarım arazilerine doğru genişletilmesine izin vermezdi.” diyen Cemşit, ayrıca hava kirliliği ile mücadelenin önemine “Hava kalitesini yükseltmek için çalışmalar yapılmalı. Vatandaşların elektrik ve doğalgaz faturaları desteklenmeli. Düzce’nin hava kirliliğinin en önemli sorunu bunlar.” diye konuştu.

“Düzce’de halk ekmeğin sağlıklı olacağını düşünmüyorum”

Ekmek zammına karşılık Düzce Belediyesi’nin halkına ucuz ekmek yedirmek için fırınları desteklemesi gerektiğini anlatan Cemşit, “Ben Düzce’de halk ekmeğin çok sağlıklı olacağını düşünmüyorum. Düzce Belediyesi, bu yükü kaldıramaz. Düzce’de düşünsenize 60 yakın fırın var. Bu fırınların çalışanları, burada verilen emek, bunlar kendilerini geçindiremiyorlar Düzce’de. Belediye destek versin bunlara, halk büfeleri yapsın, burada maliyetine satsın. Bunlar yapılabilir.” şeklinde konuştu.

“Düzce yönetilemiyor, Bolu çok iyi yönetiliyor”

Yönetim anlamında Düzce Belediyesi ve Bolu Belediyesi’ni kıyaslayan Cemşit, Düzce Belediyesi’nin iyi yönetilemediğini iddia etti. Bolu Belediyesi gibi, Düzce Belediyesi’nin de ekonomik buhrandan geçen vatandaşlarına elektrik ve doğalgaz desteği vermesi gerektiğine vurgu yapan Cemşit, şu görüşlere yer verdi:

“Bolu’da hava kirliliği yok, Bolu Belediyesi 6 ay doğalgaz desteği, 1 yılda elektrik faturası desteği sağlıyor. Bakın Bolu’da hava kirliliği yok bu yüzden. Bu yüzden Bolu Belediyesi ile aramızda çok büyük fark var. Bizim ve Bolu Belediyesi arasında çok büyük fark var. Bolu Belediyesi çok iyi çalışıyor. Düzce yönetilemiyor, ama Bolu çok iyi yönetiliyor.”

“Çok iyi bir noktaya da gidiyoruz Düzce’de”

“Düzce’de CHP’yi ayağa kaldırdık.” Diyerek konuşmasını sürdüren Cemşit, “Özellikle genç ve dinamik bir yönetim oluşturduk. Hepsi çok istekli çalışıyor. CHP binasını kötü bir yerden çıkartıp, kurumsal bir kimliğe kavuşturduk. CHP’nin Düzce’de görünebilirliğini arttırdık. Çok iyi bir noktaya da gidiyoruz Düzce’de. CHP’ye gönül vermiş, Türkiye Cumhuriyeti’ne gönül vermiş insanların CHP evi. Biz o binayı hiç genel merkezden destek almadan yaptık ve çok güzel bir bina yaptık. Düzce’de CHP’de kurumsal bir kimliğe kavuştu. CHP asla Atatürk’ün izinden çıkmadı. Biz Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden gidiyoruz. Biz onun yolundan sapmadan siyaset yapıyoruz.” şeklinde konuştu.

“Biz cumhurbaşkanlığı seçimlerini alacağız”

“Kim aday olursa olsun biz cumhurbaşkanlığı seçimlerini alacağız.” diyerek iddialı konuşan Cemşit, “En güzel adayı çıkartacağız. CHP’ye gönül vermiş herkes cumhurbaşkanı olabilir.” dedi.

“Biz PKK ile bir arada olmadık, olmayacağız da”

CHP’nin özellikle seçim sürecinde terör örgütü ile dirsek temasında olduğu yönündeki eleştirilere de yanıt veren Cemşit, “PKK tabii ki terörist. Biz PKK ile bir arada olmadık ve olmayacağız da. HDP de TBMM’de grubu olan bir siyasi parti. AK Parti buna ‘Terörist parti’ diyebiliyorsa kapatsın, biz buna ne diyebiliriz. HDP anayasa kanunları ile kurulmuş bir parti.

“Faruk Özlü’nün takdir edilecek bir yönü yok”

Söz Düzce Belediyesi’nin çalışmalarına ve Başkan Özlü’ye geldiğinde ise Cemşit adeta eteğindeki taşları döktü ve şöyle konuştu: “Faruk Özlü’yü çok iyi tanımıyorum. Ama bende bıraktığı izlenim, çok beyefendi, çok kibar birisi. Ama Faruk Bey iyi bir yönetici değil. Aklı yukarıda kalmış. Bir belediye başkanı bu olmamalı. Yani okul yerlerini o belirliyor. Nerede bu ilin milli eğitim müdürü, nerede bu ilin valisi? Okulları şehir dışına çıkartacaklar, yani öğrenci velilerini servis minibüslerinin kucağına atıyorlar. Neden bu işlere milli eğitim müdürlüğü bakmıyor da, Faruk bey bu işlere bakıyor. Bu işin erbabı kişiler var. Bence Faruk Özlü’nün takdir edilecek bir yönü yok. Faruk Özlü’nün aklı Ankara’da kalmış, Düzce’ye kendisini veremedi.”

“Eski sanayi dönüşümünde gençlere yönelik bir alan düşünülmedi”

Düzce’nin ikinci dönüşüm alanı olarak belirlenen Eski Sanayi Çarşısı Kentsel Dönüşüm Projesi’ni de değerlendiren CHP Düzce İl Başkanı Semih Cemşit, şunları söyledi:

“Bu saydığınız 3 yönetici Eski Sanayi Çarşısı Kentsel Dönüşüm Projesi’ne imza attı, ama esnaflar attı mı buraya? Yüzde 70’lik bir kısım imza atmadı buraya, bu da çok ciddi bir rakam. Evet Kentsel Dönüşüm Projesi burada yapılmalı, sanayi çarşısı şehrin dışına taşınmalı, ama burada gençlere yönelik bir alan düşünülmedi projede. Bir sinema koyacak mısınız buraya, bir kültür merkezi yapacak mısınız? Oranın bana göre gençliğe ayrılması lazım.”

“Akçakoca Belediyesi 3 aydır işçi maaşlarını ödeyemiyor”

Akçakoca Belediyesi’nin 3 aydır işçi maaşlarını ödeyemediğin savunan Cemşit, şunları kaydetti:

“Akçakoca Belediyesi’nde 3 aydır maaşlar ödenmiyor. Bununla ilgili Tuğrul Başkan bir açıklama yaptı. İşçiler gerçekten çok zor durumda. İnsanları eline ayda 300 – 400 lira veriyorlar. Bununla nasıl geçinecek bu insanlar?”

“İnsanlar bizi dinsizlikle suçluyor”

İnsanların CHP’ye karşı önyargılı olduğunu ifade eden Cemşit son olarak, “İnsanlar bizi genellikle dinsizlikle suçluyor. Kim kimin dinin sorgulayabilir. Bu din de bizim, biz de Müslümanız. Asla kamu çalışanlarının başörtüsüne karışmıyoruz. Bizim birçok başörtülü milletvekilimiz var. Böyle bir şey söz konusu bile olamaz. Biz buna kesinlikle karşı çıkmıyoruz. Bizim mitinglerimizde başörtülü insanlarımızın çokluğunu görüyorsunuz. Bizim ülkemizde kimse kimsenin dinine karışamaz. Biz herkesin görüşüne ve dinine saygı duyuyoruz.” açıklamalarında bulundu.

HABER: Savaş ARI