Ak Parti'nin merakla beklenen Belediye ve İl Genel Meclis üyeleri adaylarının listesi belli oldu. Ak parti il yönetiminin Merkez belediye meclisi başta olmak üzere il genel meclisi adaylarında da önemli oranda değişikliğe gittiği gözlendi. Taslak halindeki  Belediye Meclisi Aday listesinde Ergin Çelikağ liste başı olurken, Sadi İşbilen, Orhan Uçar, Ebru Uzun, Durmuş Arslan, Remzi Canpolat, Recep Pak, Hatun Albayrak, Murat Saydam ve Muammer Şahin ilk onda yer aldı.

Ak Parti'nin son şeklini verdiği ve seçim kuruluna sunmayı planladığı listede İrfan Dursun, Ayşe Tuğrul, Ömür Kaya, Ali Duman, Nurettin Şahin, Funda Hiçyılmaz, Okan Acar, Mehmet Bilgin, Gönül Asuk, İsa Şengüloğlu,Rasim Uçar, Hikmet Keskin, İsa Eser, Kevser Bayrak, İhsan Gün, Selahattin Esen ve Nezahat Durdu listede yer alan diğer isimler oldu. Belediye Başkan Adayı İsmail Bayram'ın kontenjanında ise Sadık Buğra Tok, Özcan Demirbaş Ve Bayram Bayraktar yer aldı.

Liste dışı kalanların parti yönetimine tepki gösterdiği ve zaman zaman tartışmaların da yaşandığı listede il genel meclisi ise şu isimlerden oluştu. Sinan Aydın, İsa Bilgin, Ayhan Hacıislamoğlu,Fatih Turan, Muzaffer Bülbül ve Ömer Sert..

Seçim kuruluna sunmaya hazırlanılan listede önemli değişikliklerin yapıldığı ve bir çok mevcut meclis üyelerinin liste dışı kaldığı gözlenirken Özellikle Milletvekili Metin Kaşıkoğlu'na yakın isimlerin listede yer aldığı da dikkat çekti.