Düzce Belediyesi’nin yeni logosu geçtiğimiz ay düzenlenen geniş katılımlı lansmanla kamuoyuyla paylaşıldı. Yeni logoda Düzce ve bölgesinin fatihi ve en büyük manevi şahsiyeti Konur Alp Gazi’nin şaha kalkmış bir at üzerindeki siluetine yer verildi.

Gazi’nin etrafında ise gök kubbeyi sembolize eden Selçuklu güneşi motifi kullanıldı. Düzcespor’un kırmızı ve lacivert renklerinden oluşan yeni logoda Düzce’nin modern bir kent olma yolundaki atılımı simgelendi.

AK PARTİ VE MHP ‘EVET’, İYİ PARTİ ‘HAYIR’ DEDİ

Lansman günü Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün söylediği gibi hazırlanan logo önerisi Haziran ayı oturumunda Düzce Belediye Meclisi’ne sunuldu. AK Partili ve MHP’li üyeler hazırlanan logonun Düzce Belediyesi’nin yeni kurumsal logosu olmasına ‘evet’ derken İYİ Partili üyeler ise logo hazırlanırken Düzceliler’in fikrinin alınmadığı gerekçesiyle öneriye karşı çıktı.

İYİ Partili üyelerin bu tavrı sonrası Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, kültür merkezinin adının “Prof. Dr. Erol Güngör olarak değiştirilmesi teklifine partililerin muhalefet ettiği zamanda olduğu gibi bir kez daha İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e seslendi.

“LOGODA KONUR ALP’İN YER ALMASINA DA KARŞI ÇIKTILAR”

Sosyal medya hesaplarından İYİ Parti Lideri’ni etiketleyen Başkan Özlü, “Sayın Meral Akşener, Partinizin Düzce Belediye Meclisi üyeleri, Prof. Dr. Erol Güngör’ün adının Kültür Merkezi’ne verilmesinden sonra bugün de Düzce’yi fetheden Konur Alp Gazi’nin Düzce Belediyesi ambleminde yer almasına grup kararı alarak karşı çıktılar.” İfadelerini kullandı.

“GÖZDEN GEÇİRİN”

İYİ Parti’nin ambleminde Kayı Boyu bayrağından esinlenmesine atıfta bulunan Özlü, “Kayı Boyu bayrağından ilham aldığı intibaı veren partiniz mi, yoksa partinizin Düzce Belediye Meclisi üyeleri mi yanlış? Çok geç olmadan gözden geçirin Sayın Genel Başkan.” Akşener’e meclis üyelerini gözden geçirmesi çağrısı yaptı.