Kadın hakları ve kadının toplumdaki önemi için her yıl 8 Mart’ta kutlanan ve Birleşmiş Milletler tarafından tanınmış uluslararası bir gün olan 8 Mart Dünya Kadınlar günü kutlamaları başladı. Bazı sivil toplum kuruluşları ve siyasi partiler tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlamaları başladı.   8 Mart nedeniyle AK Parti ve MHP Düzce İl Genel Meclis Üyeleri,  İl Genel Meclisi Toplantısında Düzce’nin ilk ve tek kadın İl Genel Meclisi Başkanı olan Çiğdem Günal’ın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı.

AK Parti Grup Başkan Vekili Hasan Aktürk ve MHP Grup Başkan Vekili Ramazan Baltacı, meclisteki grupları adına, Günal’a çiçek takdim etti.  

Ayrıca yine AK Parti ve MHP Grubu tarafından ortak hazırlanan ve mecliste okunan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü bildirisinde “Başta aile olmak üzere toplumun en önemli yapı taşı olan, hayatımızın her anını daha özel kılarak güzelleştiren tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum. Tarihin her döneminde erkekler ile omuz omuza verip, hayatın her aşamasında görev alan Şerife Bacılar, Halime Çavuşlar, Nene Hatunlar özellikle Milli Mücadele döneminde sergiledikleri özverili, fedakâr ve vatansever tutumlarıyla adını tarihe yazdırarak destanlaşmışlardır. İşte bu nedenledir ki 8 Mart, varlıklarıyla kahramanlığın, dayanışmanın, asaletin, sonsuz sevgi ve merhametin timsali kadınlarımızın gurur günüdür.  Kahramanlığın en güzel örneğini gösteren Türk Kadını, dün olduğu gibi bugün de her alanda ülkemizin kalkınması için büyük katkı sunmaya devam etmektedirler. Bugüne kadar kadınlara yönelik her türlü şiddetin, ayrımcılığın ve istismarın karşısında olduğumuz gibi bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. İnanıyoruz ki, kadınlarımızın hayata daha fazla katılımları, daha aydınlık bir geleceğe ulaşmamızın temel şartıdır. Kadın haklarıyla kadındır. Elde ettiği hakları sonuna kadar koruyup, geliştireceği inancıyla, her şeyin en güzeline layık bütün kadınların, “ Kadınlar Günü” kutlu olsun” denildi.