Yapılan çalışmalar hakkında bilgi almak ve görüş alışverişinde bulunmak için geçen hafta Avusturya'ya giden Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak, gezisini tamamladı. Avusturya ziyareti sırasında Mannersdorf Belediye Başkanı Gerhard David ile karşılıklı yapılan görüşmeler doğrultusunda her iki belediyenin ileriye dönük turizm faaliyetlerinde birbirine destek olması, kültürlerarası diyalog ve dostluğu güçlendirmeye yönelik aktiviteler yapılması konusu üzerinde duruldu.

Mannersdorf su arıtma tesisi ve su havuzlarına yapılan ziyarette modern su pompaları ve yönetimi konusunda fikir alışverişinde de bulunuldu. Albayrak Avusturya gezisi esnasında gerek Viyana Üniversitesi gerekse yerel yönetimlerle yapmış olduğu toplantılarda ortak çalışma ortamlarının yaratılması konusunda önemli adımlar atıldı. Viyana Üniversitesi'yle yazın Akçakoca’da hayata geçecek kalkınma projesinin genişletilmesi ve daha geniş kitlelere ulaşılması konusunda karara varıldı.

Örnek belediye yönetimiyle ün salan Viyana Belediyesi tesislerine yapılan ziyaretler ve bilgi alışverişleri sonucunda Akçakoca’da benzeri isletmelerin açılması için ilk adımlar atıldı. Akçakoca’da alternatif turizmin gelişmesi için gerekli kuruluşlarla irtibat kuruldu.