Düzce Şehir Mezarlığı’nda ziyaretçiler için tehlike arz eden ve mezarlara zarar veren ağaçların bertaraf edilmesi için yürütülen çalışmalarla ilgili konunun ‘rant’ ve ‘ağaç katliamı’ iddialarıyla gündeme taşınmasının ardından kamuoyunu aydınlatmak için Düzce Belediyesi’nce mezarlıkta düzenlenen toplantıya AK Parti İl Başkanı Mustafa Keskin de katılmıştı.

Mezarlıkta büfe sorusu ısrarı

Keskin, yerel bir haber sitesi çalışanının mezarlıkta sürekli olarak 10 ay önce düzenlenen ihale kapsamında Düzce’de 8 noktaya yerleştirilen büfelerle ilgili soru sorması üzerine, “Bir sene önce olan ihale de ‘Orası olmaz da burası olsun.’ Size mi sorulacak nereye olacağı? Her şey belli zaten. Lütfen herkes burada Düzce için yapılan işlerde gelsin belediyemize, gelsin bize sorsun.” cevabını verdi. Konu bazı basın kuruluşlarınca Keskin sanki vatandaşa cevap vermiş gibi yansıtıldı. İYİ Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er, bunun üzerine bir açıklama yaparak, “Elbette bize soracaksınız. Çünkü biz halkız.” ifadelerini kullandı.

‘Art niyetli sorular sorup konuşmamıza müsaade etmedi’

Haberlerin ardından AK Parti İl Başkanı Mustafa Keskin’den yeni bir açıklama geldi. Söz konusu baısn çalışanının tarafsızlık ilkesini kaybederek art niyetli davrandığını vurgulayan Keskin, “Düzce Şehir Mezarlığı’nda yapılan çalışmaları yerinde görmek ve bilgi almak için Düzce Belediyemizle birlikte bir program düzenledik. Çıkan haberlerle alakalı kamuoyunu aydınlatmak için Düzce Belediyemiz düzenlenen programa basın mensubu arkadaşlarımızı da davet etti. Düzce Belediye Başkan Yardımcımız Hüdaver Gösterişli ile birlikte açıklama yaptığımız esnada gazeteci sıfatını taşıyan ancak çalışmalarında ve faaliyetlerinde tarafsızlık ilkesini kaybederek art niyetli sorduğu sorular karşısında cevabını almadan sürekli soru sorarak konuşmamıza müsaade etmedi.” ifadelerini kullandı.

‘O cevap şahsa ve kurumunadır’

Sözlerinin sanki halka verilmiş bir yanıt gibi algı operasyonu yapılmak için kullanılmaya çalışıldığını belirten Keskin, “Gazeteci sıfatıyla şehir mezarlığına gelen şahıs büfelerle ilgili olayı da kişiselleştirme çabası içerisine girdi. Olayı kişiselleştiren şahsa söylediğim “Size mi soracağım?” cümlesi şahsa ve temsil ettiği kurumlara söylenmiş bir cümledir. Burada kendisini gazeteci sıfatıyla gören şahsa verilen cevabı sanki kamuoyuna ve halkımıza verilmiş cevaplarmış gibi algı operasyonu yapılmak istenmesi malum çevreler tarafından haber yapılarak, kamuoyunu yanlış yönlendirme çabası içerisine girildi.” cümlelerine yer verdi.

‘Algılarla siyaset yapmaktan başka çareleri kalmadı’

Kimsenin vatandaş ile aralarına girmelerine müsaade etmeyeceklerinin altını çizerek isim vermeden İYİ Parti İl Başkanı Yunus Özay Er’e de yanıt veren Keskin açıklamasını şöyle noktaladı: “Biz, AK Parti iktidarı olarak 20 yıllık iktidarlığımız sürecinde her zaman milletimizin yanında olduk. Milletimizin görüş ve fikirleri bizim pusulamız oldu.  Milletimizin bize verdiği görev sürecinde halkımızın görüşlerine her zaman önem verdik. Konuyu bilmeden algılarla siyaset yapmaktan başka çaresi kalmayanların kurmaya çalıştıkları oyunu gayet net görüyoruz. Çıkarları için halkımızla aramıza fitne sokmaya yeltenenler emellerine ulaşamayacaklardır. Kimse halkımızla aramıza girmeye çalışmasın, biz halkımızla aramıza girmelerine müsaade etmedik, etmeyeceğiz.”