Yapılan kongrede AK Parti Düzce İl Başkanlığı Yönetimine, Düzce’nin en büyük ilçesi olan Akçakoca’dan kimsenin yer verilmemesi gündemdeki yerini korurken, ilçe halkını gururlandıran haber 644 kilometre uzaklıkta bulunan Antalya’dan geldi.

2010-2012 yılları arasında AK Parti Düzce Merkez İlçe Başkanlığı yönetiminde görev yapan, geçmiş yıllarda AK Parti Düzce Milletvekilli aday adayı ve Akçakoca Belediye Başkan Aday Adayı olan işadamı Ali Uzun, geçtiğimiz Pazartesi günü yapılan AK Parti Antalya 7. Olağan Genel Kongresinde, AK Parti Antalya yönetimine girdi. AK Parti Antalya İl Başkanlığı’nda Tarım Komisyonu Başkanı komisyonuna getirilen Uzun, Aynı zamanda Kemer İlçe koordinatörü görevini yürütüyor.

Konu ile ilgili Öncü Haber’e açıklamalarda bulunan Uzun, “Arkadaşlarımız bizi yönetimde görmek istediler ve bu nedenle ismim listeye yazıldı. Ben, bana bu görevi layık gören dava arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Düzce İl Yönetiminde bir Akçakocalı yok, ama Antalya İl Yönetiminde var. Bu benim için büyük bir onur” diye konuştu.

Ali Uzun Kim?  

1969 Düzce doğumluyum. 1987 Düzce İmam Hatip Lisesi,  1991 Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi mezunuyum.

2010 yılından beri Antalya’da sebze tohumları ıslah ve üretim işi yapıyorum.

A-Z Tohum isimli Antalya Kepez’de kurulu şirketim ile yerli tohum üretimi yapıyorum. Türkiye ve yurtdışında yaklaşık 15 ülkeye ihracat yapıyorum.

Antalya İhracatçılar Birliği, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası, Türkiye Tohumcular Birliği ,Türkiye Bitki Islahçıları Birliği gibi kuruluşlara üyeyim.

Antalya ve Türkiye tarımında tohumculuğun önemi ve geliştirilmesi konularında çeşitli platformlarda aktif olarak çalışmalar yapıyorum.

Siyasi Hayatım

AK Parti Düzce İl Teşkilatında kuruşundan beri mahalle delegeliğinden Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyeliğine kadar aktif görevlerde bulundum.

Çeşitli gazete ve dergilerde tarım ve siyaset konularında makaleler yazdım. Partimizin tarım politikalarını yakından takip ediyorum.

Bir çok sivil toplum kuruluşunda gönüllü olarak üyeyim.

HABER: Savaş ARI