Saadet Partisi il ve ilçe teşkilatı parti binasında darbe girişimi ile ilgili basın toplantısı düzenledi.  Saadet Partisi İl Başkanı Birkan Mertol,  gerekçesi ne olursa olsun hiçbir darbe girişiminin kabul edilebilir olmadığını belirtti.

Demokrasinin vazgeçilmez bir unsur olduğunun altını çizen Mertol, “ Bu milletin demokrasi, aklıselim ve sağduyu ile çözülemeyecek hiçbir problemi yoktur. Bu ülke darbelerden çok çekmiştir. Milli iradenin üzerinde hiçbir güç yoktur. Türk Milleti iradenin yanında yer alarak cuntacıların başarılı olmasının önüne geçilmiştir.” dedi.

Cuntacı askerlerin hukuk çerçevesinde en yüksek cezayı alacağını sözlerine ekleyen Mertol, şöyle konuştu: “ bu süreçte aklıselim davranarak tek yumruk olan vatandaşlarımızı, siyasi parti başkan ve temsilcilerini, silahlı kuvvetlerimizi, polisimi ve basın mensuplarımızı yürekten kutluyorum.  Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımza acil şifalar diliyorum. Ayrıca milli iradenin yanında duran Düzce Jandarma Alay komutanımız Albay Bilal Güvenir Bey’i tebrik ediyorum. Allah bu ülkeye bir daha 15 Temmuzlar göstermesin…”

Öte yandan siyasi partiler ve sivil toplum kurumlarından darbe girişimine ilişkin tepkiler gelmeye devam ediyor. Düzce Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı İsmail Çakmak, Düzce’yi Güzelleştirme ve Kalkındırma Derneği Başkanı Cemal Aksan  yayınladıkları mesajlarda darbe girişimini sert bir dille kınadı.


HABER;S.KAŞKIR