Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkan Vekili AK Parti Düzce Milletvekili Fahri Çakır, Amerikan Şirketler Derneğinin üst düzey yönetici ve vekillerini ağırladı.
 




Amerikan Şirketler Derneği Nedir ?

Amerikan Şirketler Derneği  Türkiye’ de faaliyet gösteren A.B.D. şirketlerinden oluşan bir ticaret birliği ve sivil toplum kuruluşudur. Türkiye'de 2004 yılında kurulan dernek  Türkiye ve ABD arasındaki ikili ticaret ve yatırımların geliştirilmesi amacıyla köprü görevi görerek  Türkiye'deki iş ortamının güçlendirilmesi ve uluslararası doğrudan yatırımların teşvik edilmesi yoluyla ekonomik kalkınmaya katkı sunmayı hedeflemektedir. Onursal Başkanı Türkiye ABD Büyükelçisidir.
 
2019’da 15. yılını kutlayan Amerikan Şirketler Derneği  Türkiye ve ABD arasındaki yatırım ve ikili ticaretin geliştirilmesi misyonuyla faaliyetlerini sürdürmektedir.
 
 Türkiye’de toplamda 50 milyar doların üzerinde yatırımı olan ve 95.000’den fazla istihdam oluşturan 100'ü aşkın Amerikan şirketini temsil eden Dernek,  ABD Ticaret Odası’nın bir iştiraki ile Amerikan iş dünyası, uluslararası yatırımcılar ve yerel karar alıcılar ile işbirliği içinde, Türkiye’deki iş ortamının geliştirilmesi amacıyla çalışmalar yürümektedir.
 
Dernek, aşağıda sıralanan yedi sektör komitesine sahiptir:
 
1) Kamu işleri
 
2) Yatırım Ortamı
 
3) Sürdürülebilirlik
 
4) Sağlık ve Yaşam Bilimleri
 
5) Dijital Ekonomi
 
6) Savunma, Güvenlik ve Havacılık
 
7) Altyapı