Cumhuriyet Halk Partisi Düzce İl Başkanlığı tarafından partilerinin kuruluş yıl dönümü kutlandı. CHP Kuruluşunun 85 yılını bugün Atatürk Anıtında törenle kutladı. Tören, Atatürk Anıtına bırakılan çelenk ve saygı duruşu ile başladı.

CHP Düzce İl Başkanı Zekeriya Tozan, tören sırasında yaptığı konuşmada “ Cumhuriyet Halk Partisinin hukukta, eğitimde ve toplumsal alanda gerçekleştirdiği reformlar ile çağdaş Türkiye Cumhuriyeti biçimlenmiş,köklenmiş ve gelişmiştir. “ dedi.

Tozan, bugün gelinen noktada ülkemizin tarihinin en bunalımlı dönemini yaşamakta olduğunu ifade ederken, İç ve dış gelişmeler ile çevremizde yaşanılan çatışmaların bizi yakından ilgilendirdiğini, enerjide dışa bağımlı olan ülkemizin bu yüzden zora düştüğünü, elektrik ve doğalgaz fiyatlarındaki artışların vatandaşı ve sanayimizin gelişmesini olumsuz yönde etkilediğini dile getirdi.

Sıfır iç ve dış borçla Demokrat Parti iktidarına teslim edilen devlet yönetiminin Demokrat partiden sonra iktidara gelen sağ iktidarlarca dışa bağımlı hale getirildiğini söyleyen Tozan, son altı yıldır iktidarda olan Ak parti tarafından ülkenin ekonomide, teknolojide, enerjide dışa bağımlılığı arttırdığını, dış borcun 500 Milyar dolara çıkarıldığını söyledi.

Tozan, Cumhuriyet Halk Partisi'nin ülkemizi içinde bulunduğu kötü şartlardan kurtaracak projeleri ve yurtsever kadroları ile göreve her zaman hazır olduğunu, partisinin ülkeyi aydınlık geleceğe taşıyacak tek parti olduğunu da savundu.