Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Cemil Çiçek ve Eski Bakanlardan Abdulkadir Aksu, Ali Coşkun, Saffet Arıkan Bedük, Galip Demirel, Necati Çetinkaya ve Kardeşi Fehmi Çetinkaya ile aileleri hafta sonu tatili için Akçakoca'ya geldiler. Gelen Bakanların bir zamanlar ANAP kökenli olması da dikkatlerden kaçmazken Bakanlar'ın Akçakoca da siyasetle ilgili önemli kararlar alması da bekleniyor.

Misafirler Düzce Valisi Bülent Kılınç, Kaymakam Savaş Tuncer, CHP'li Belediye Başkanı Fikret Albayrak tarafından karşılandı. Çiçek ve Eski Bakanlar kısa bir süre şehirde tur atarken, Necati Çetinkaya ve Kardeşi Fehmi Çetinkaya Karadeniz'e girerek yarış yaptılar. Yarışı kazanan Fehmi Çetinkaya kafile tarafından alkışlandı.
CHP'li Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrakile Eski Bakan Ali Coşkun'un Çınar Caddesi'nde beraber yürümeleri de dikkatlerden kaçmadı. Kafile daha sonra, kısa bir süre önce Çayağzı Köyü'nde onarılarak ibadete açılan 686 yıllık Orhangazi Camiini ziyaret ederek camide öğle namazını kıldı.