AK Parti İl Başkanı Fevai Arslan, Milletvekilleri Metin Kaşıkoğlu, Celal Erbay, Belediye Başkanı İsmail Bayram, İl genel Meclis Başkanı Sinan Aydın ve Merkez ilçe Başkanı Mustafa Keskin ile birlikte ortak bir basın toplantısı düzenledi. Düzce'nin gündemindeki konulara yönelik düzenlenen basın toplantısında konuşan İl Başkanı Fevai Arslan, parti olarak yaptıkları çalışmalardan ve Düzce'nin sorunlarından bahsetti.
Belirlenen fındık politikasının ardından tepkilere maruz kaldıklarının fakat politikanın fındık üreticisinin yararına olduğunu belirten Arslan, % 6 meyilin üzerindeki tapulu arazilere destek vereceklerini fakat halkın bu politikayı anlamadığını ifade etti. Arslan, kimseye zorla fındığı söktürmeyeceklerini fakat sökmek isteyen çiftçilere 3 yıl da aşamalı bir şekilde 150 ,150 ve 300 TL olarak destek verileceğini vurguladı. Yeni tarım politikasıyla fındığın gözardı edilmeyeceğini çiftçinin tüccar insafına bırakılmayacağını vurgulayan Arslan, yeni alternatif ürünler yetiştirilmesi gerektiğini söyledi. Arslan, çilek dikimi yapıldığını ve tuttuğunu bundan sonra da ahududu, böğürtlen, ve bodur elma denediklerini tuttuğu takdirde alternatiflerinin artacağını ifade etti. 750 rakımın üzerinde bulunan fındığın alınmayacağının açıklandığını fakat Düzce'de sadece bu kriter içinde kalan Yığılca'nın 3 köyü bulunduğunu söyleyen Arslan, Düzce ve Kaynaşlı'nın destek kapsamı içine alındığını belirtti.


İSKİ konusuna da değinen Arslan, İSKİ'nin yetkilerinin dışına çıktığını ve bu yetkileri abarttığını vurguladı. Cevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun Düzce'ye ziyaretinin ardından İSKİ konusunun bir raya oturacağını vurgulayan Arslan, "Düzce'den giden suyun İSKİ'ye bir bedeli olacaktır. Bakanımızın gelmesiyle bu konu netleşecektir." şeklinde konuştu.


ÖSS alınan başarısız sonuçların hiç iç açıcı olmadığını ifade eden Arslan bu konun kimseye mal edilmemesini ve sorunun çözümü için herkezin çalışması gerektiğini vurguladı. Aydınpınar yolunun İl Genel Meclisi ve Milletvekilleri'nin çabalarıyla tekrar yapımına başladığını belirten Arslan, yol kenarındaki arazi sahiplerine seslenerek, "Arazi sahipleri yolun genişlemesi için çabalamalı, yola 3-4 metre vermek arazinin değerini düşürmez aksine daha da artırır. Yolu geniş olan arazilerin değeri iki kat artar. Bunu yaparsak 40-45 köyün rahatlamasını sağlarız ve burada meydana gelen kazaların da önemli ölçüde önüne geçmiş oluruz dedi .

Geçtiğimiz günlerde meydana gelen sel felaketinden sonra Uğur Köyü ve Samandere yolunun tahrip olduğunu söyleyen Arslan, Düzce genelindeki tahribatın rakamının 12 milyon TL olduğunu ve bu miktarın Afet İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınması için çabaladıklarını vurguladı. Arslan, ramazan ayı ortasına kadar Samandere ve Uğur köyü'ndeki çalışmaların biteceğini de sözlerine ekledi.