AK Parti 5. Olağan Kongresi'nde, - genel başkanlığın ardından parti organlarının seçimine geçildi. Delegeler, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu, Merkez Disiplin Kurulu ve Genel Merkez Parti İçi Demokrasi Hakem Kurulu üyelikleri için oy kullanıldı. parti yönetiminin en etkili organı Merkez Karar ve Yürütme Kurulu'nda çok büyük değişim yaşandı. Aralarında halen Genel Başkan Yardımcılığı ve Genel Sekreterlik görevini de yürütmekte olan 31 isim liste dışı kalırken, yeni MKYK'ya 31 yeni isim girdi. Düzce Milletvekili Fevai Arslan Merkez Karar Yürütme Kurulu’nun (MKYK) yedek listesinde yer aldı.
Mevcut MKYK üyelerinden 31 kişi listede yer almazken, bu isimler yerine 31 yeni isim görevlendirildi. 19 isimde MKYK listesindeki yerlerini korudu.
YENİ İSİMLER
Ali Aydınlıoğlu
Alev Dedegil
Ayhan Sefer Üstün
Ayşenur Bahçekapılı
Aziz Babuşçu
Berat Albayrak
Binali Yıldırım
Burhan Kuzu
Cemil Çiçek
Efkan Ala
Faruk Çelik
Fatih Şahin
Fatma Betül Sayan Kaya
Galip Ensarioğlu
Mehmet Mehdi Eker
Mehmet Babaoğlu
Mehmet Doğan Kubat
Mehmet Erdem
Mehmet Özhaseki
Metin Doğan
Mustafa Ataş
Naci Ağbal
Nurettin Canikli
Ravza Kavakçı Kan
Recep Akdağ
Selçuk Özdağ
Selçuk Öztürk
Vedat Demiröz
Yalçın Akdoğan
Yaşar Karayel
Zeki Aygün
YERİNİ KORUYANLAR
Abdülhamit Gül
Asuman Erdoğan
Bekir Bozdağ
Bülent Gedikli
Çiğdem Karaaslan
Edibe Sözen
Hamza Dağ
Hayati Yazıcı
Mehmet Ali Şahin
Mehmet Müezzinoğlu
Mehmet Muş
Mevlüt Çavuşoğlu
Mustafa Şentop
Nihat Zeybekci
Numan Kurtulmuş
Nükhet Hotar
Ömer Çelik
Öznur Çalık
Süleyman Soylu
YEDEK ÜYE ADAYLARI
MKYK yedek üye adayları da şöyle: "Ahmet Sorgun, Derya Batman, Mustafa Akış, Lütfiye Sevda Çam, Zeyid Aslan, Zafer Çubukçu, İsmail Karaosmanoğlu, Osman Poyraz, Aydın Ünal, Nermin Kara, Yıldız Seferinoğlu, Fevai Aslan, Orhan Ayin, Mehmet Ersoy, Osman Taşkın Bak, Serdar Bayram, İshak Gazel, Ahmet Ögütgen, Fatma Benli, Nurdan Şanlı, Zehra Taşkesenlioğlu, Murat Yıldırım, Bünyamin Eniz, Mahmut Atilla Kaya, Ahmet Kılıç."
DİSİPLİN KURULU
Merkez Disiplin Kurulu asıl üyelikleri için İsmail Kahraman, Hakkı Köylü, Ali Özkaya, Fatih Metin, Gülay Samancı, Övünç Özkan, Zelkif Kazdal, Kerem Ali Sürekli, Mustafa Yeneroğlu, Serap Yahşi Yaşar ve Vedat Bilgin, yedek üyelikler için Nevin Korkmaz, Veysi Kaynak, Emin Haberdar, Faruk Özkader, Sabri Öztunç aday gösterildi.
Genel Merkez Parti İçi Demokrasi Hakem Kurulu asıl üye adayları Ahmet İyimaya, Ali Yüksel Kavuştu ve Emrullah İşler, yedek üye adayları Figen Şaştım ve Celal Babayiğit oldu.

Haber:Y.SEVER