AK Parti Düzce Milletvekili Fevai Arslan, 2018 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Tasarısı’na ilişkin görüşmelerin devam ettiği TBMM Genel Kurulu’nda tasarının 5'inci maddesine ilişkin söz aldı.

Tasarının 5. maddesi olan “Gerektiğinde kullanılabilecek ödenekler”in detaylarını paylaşan Arslan, bu ödenekleri; personel giderlerini karşılama ödeneği, yedek ödenek, yatırımları hızlandırma ödeneği ve doğal afetleri karşılama ödeneği olarak açıkladı. Arslan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Düzce her alanda altyapı sorunlarını tamamladı”
“Doğal afetlerden bahsetmişken iki deprem atlatmış seçim bölgem Düzce’ye son 15 yılda aktarılan ödenekler ile destekler ve yatırımlardan kısaca bahsetmek istiyorum. Deprem sonrası alt yapısı tamamen kullanılamaz hale gelen ve mevcut binalarının yüzde 60’ı hasar gören şehrimiz AK Parti iktidarlarına kavuştuktan sonra ulaşımda, eğitimde, sağlıkta ve şehircilikte altyapı sorunlarını tamamlamıştır. Son 15 yılda Düzce’mize 8 milyar lira yatırım yapılmıştır. Ulaşıma harcadığımız kaynak 3 milyar lirayı geçti. Enerji de 300 milyon, Aile ve sosyal politikalar için 140 milyon, orman ve su işleri için 650 milyon lira altyapı harcaması yapılmıştır.”  

En büyük hayalini açıkladı
Bir Düzceli olarak en büyük iki hayalini açıklayan Milletvekili Arslan, bunlardan ilkinin köy yollarını sıcak asfaltla buluşturmak olduğunu söyledi. İkinci hayalinin ise Efteni Gölü’nün ıslah edilip; turizm, çevre ve taşkının kontrol edilerek daha fonksiyonel hale getirilmesi olduğunu aktardı ve şu şekilde devam etti:

“Köylerimizde 500 km asfaltı sıcak olarak tamamladık”
“Allah’a şükür ki köylerimize bu yıl itibariyle 500 km asfaltı sıcak olarak tamamladık. Bu çalışmalarda da 660 bin ton asfalt malzemesi kullandık. Ayrıca Efteni Gölü’nün ihalesi yapılmış, sözleşmesi imzalanmış. 693 milyon tarımsal destek, 44 milyon lira hayvansal destek sağlanmıştır. Kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi için 18 milyon lira hibe sağlanmıştır. 31 proje ile 12 bin dekar alanda mera ıslah çalışmalarını tamamladık.”

“Fındık için 8 yılda toplam 507 milyon lira destek verildi”
Düzce’deki diğer yatırımları ile ilgili ise Arslan şu bilgileri verdi: “Fındık için 2009 yılında alan bazlı destek uygulamasına geçilmiş 8 yılda toplam 507 milyon lira alan bazlı destek verilmiştir. 4 enstitü, 14 fakülte, 2 yüksekokul, 10 meslek yüksekokulu ile 30 bin öğrencimizin eğitim gördüğü Düzce Üniversitesi’ni de 2006 yılında kurmuş olduk. Yüksek öğrenim öğrencilerinin yurt problemlerini kredi yurtlar vasıtasıyla çözdük.

Eğitim ve sağlık yatırımları…
Eğitime 338 milyon lira harcadık, 1825 derslik kazandırdık. Devam eden projelerimizle de derslik sayımızı 1950'ye yükselttik. Sağlık alanındaki yatırımlarımız 214 milyon lirayı geçti. Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi ile merkez devlet hastanesini bitirdik. 1 halk sağlığı laboratuvar, ile 3 sağlık ocağı, 6 adet aile sağlık merkezi, 1 ağız diş sağlığı merkezi, 5 ilçemizde de entegre hastanelerimizi tamamladık. Akçakoca ilçemizde 50 yataklı hastanemiz için arsa tahsisi ve kamulaştırma çalışmaları devam etmektedir.”

Düzce’nin değerlerini Dünya’ya tanıtacak
“Düzce’nin kaderini değiştirecek bir büyük projenin de sizlerin huzurun da müjdesini vermek isterim.” diyen Arslan, son olarak şunları kaydetti: “Turizm Master Planı, bizim ilimiz için çok önemli… Doğa, spor, kültür ve tarihsel değerlerini Dünya’ya tanıtacak muhteşem bir proje hazırlıyoruz. Sanayi alanında 10 bin işçiye istihdam sağladık. Gümüşova Islah OSB ve Çilimli OSB’de çalışmalarımız devam ediyor. Yüksek katma değerli ürünlere yönelmemize katkı sağlayacak olan Teknopark projemiz bitmiş, açılışı yapılacaktır. Düzce Ovası Sulama Sistemleri’nde yer altına geçmesi için çalışmalarımız devam ediyor.”

Haber: C. ÜSTÜNER