2014 yerel seçimleri yaklaşırken partilerde siyasi atmosfer yüksek. Geride kalan ramazan bayramında partililerin bayramlaşma buluşmalarında yapılan konuşmalar seçim meydanlarını aratmadı.

CHP seçmene, MHP küskünlere seslendi

CHP İl Başkanı Basri Karslıoğlu, Ergenekon Davası üzerinden hem hukuk sistemini hem de AK Parti iktidarını eleştirdi. Seçmene de çağrı yapan Karslıoğlu, "Artık "Başbakanın her söylediği doğrudur" düşüncesinden vazgeçin" dedi.

 



MHP'de ise küskünlere mesaj vardı. İl Başkanı Abdullah Danışmaz, yerel seçimler yaklaşırken parti için kırgınlıkların ve küskünlüklerin bir tarafa bırakılmasını istedi.

Bir önceki seçimlerde kaybettiği belediyeleri geri alma hedefinde olan AK Parti'nin parti bayramlaşmasında özellikle milletvekilleri yaptıkları konuşmalarda önemli noktalara dikkat çekti.

 



Vaadlerin yüzde 95'i gerçekleşti

Milletvekili Fevai Arslan, AK Parti belediyelerinin seçim vaadlerini yüzde 95 oranında gerçekleştirdiğini belirtti. Köylere yapılan hizmetlere de değinen Arslan il genel meclisi ve partilerin çok fazla sıkıştırılmaması yönünde istekte bulundu. Köylerde verilen bütçe doğrultusunda asfaltlama çalışmalarında bulunacaklarını belirten Arslan, İl Özel İdaresi Asfalt Şantiyesi'nin de önümüzdeki ay hizmete gireceğinden bahsetti.

Düzce'de 2 konu hakkında kendilerine özeleştiride bulunan Arslan, "2 konu bizi zorladı. Biri devlet hastanesi diğeri kültür merkezi. Devlet hastanesi nihayet yoluna girdi ancak Kültür Merkezi aşılmış değil. Onun da yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik, inşallah önümüzdeki günlerde onunla ilgili güzel haberler veririz." dedi.

O zihniyet bir daha iktidar olamaz

Konuşmasının sonunda CHP'yi eleştiren Arslan, tek parti hükümetinin bu ülkeye neler yaptığını dinleye dinleye büyüdük. Tek parti hükümetinin bu memlekete neler yaptığını anlattıkları için o zihniyet bir daha iktidar olmaz. AK Parti hükümetinin davasını anlatmakta bizim görevimizdir"diye konuştu.

Hedefiniz Tayyip Erdoğan'ı mutlu etmekse...

Bayramlaşmada CHP'yi dillerine dolayan milletvekilleri, AK Parti hedeflerinden bahsetti. Bizim Hedefmiz CHP'yi iktidara getirmemek olmaz" diyen Milletvekili İbrahim Korkmaz, "Bu çok basit bir hedef, böyle bir hedef olamaz. Bizim davamız sadece bu topraklarla sınırlı değil. Yıkılan bir medeniyeti yeniden ayağa kaldırmak, tüm müslüman coğrafyasına barış ve huzuru ulaştırmaktır. AK Parti'de bu hedefinizi gerçekleştirmekte motor güç. Eğer hedefiniz Tayyip Erdoğan'ı mutlu etmekse yanlış bir hedefseniz. Buna Tayyip Erdoğan da razı olmaz. Hedefiniz sadece buysa bizler darmadağan oluruz. Bu olayı anlayacak gençler yetiştirmeliyiz." dedi.

Haber: S. KAŞKIR