Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la bugün kahvaltıda bir araya gelen AK Parti Düzce Milletvekili Fevai Arslan, Karadeniz Bölgesinin önemli geçim kaynağı fındık için farklı bir girişimde bulundu. Arslan, fiyatıyla üreticinin tepkisine neden olan fındıkları özel olarak isminin yazdığı paketler halinde hazırlattı. Milletvekili Arslan’ın fındıkları mecliste görev yapan tüm milletvekillerinin odalarına dağıtacağı öğrenildi.


Arslan’ın Düzce’de milletvekillerinin başını en çok ağrıtan konuların başında gelen fındık fiyatları konusuna dikkat çekmek için bir yola başvurduğu düşünülüyor. 7 lira gibi tarihi bir düşüşe kadar sahne olan fındık fiyatlarının sadece Karadeniz Bölgesi’ni ilgilendirmesi nedeniyle genel bir sıkıntı olarak ele alınmaması üzerine harekete geçen Arslan, fındık fiyatlarının üreticinin beklediği seviyelere gelebilmesini hedeflediği tahmin ediliyor.

Arslan’ın bu doğrultuda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının süt ve ete müdahale alımı yaparak üreticiye sağladığı desteği fındıkta da sağlaması amacıyla aynı yöntemi uygulayıp gündeme aldırma çabası gösterdiği tahmin ediliyor.

'Fiyatı sabitlenmeli' demişti

Önceki ay fındık fiyatlarıyla ilgili konuşan Arslan, fındığın fiyatının sabitlenmesi gerektiğini ifade ederek konuyla ilgili “Gönül ister ki fındık her sene 20 lira olsun. Kime ne zararı var. Fındık çok düşerse biz TMO’yu da devreye sokacağız. Fındık fiyatı sabitlenmelidir. Rekolte ne olursa olsun fındığın fiyatı aynı olsun. Üretici adımını ona göre atsın. Dolar üzerinden fındığı tek fiyatı olsun.” İfadelerini kullanmıştı.

Haber:Y.SEVER