MHP İl Başkanı Kenan Ilgaz, AK Parti İl Başkanı Fevai Arslan'ın dün yaptığı açıklamada kendisine yönelttiği iddialara cevap vermekte gecikmedi.

Ilgaz, “ Ben hiçbir zaman iktidar partisinde siyaset yapmadım. Kamunun gücünü hiçbir zaman kullanacak pozisyonda olmadım.” diyerek başladığı açıklamasında, Arslan'ın işi ile ilgili olarak sorduğu sorulara cevap verdi.

Eczanesinin Bağkur sözleşmesinin 2005 yılının Nisan ayında, komşu eczaneden ilaç alışverişi yaptığı için 2 yıl süre ile fes edildiğini söyleyen Ilgaz, Bağkur'u mahkemeye verdiğini ancak kazanamadığını kaydetti. Ilgaz, 1993 yılından beri eczacılık yapmakta olduğunu, bu tarihe kadar hiçbir problemi olmadığını belirterek açıklamalarına şu şekilde devam etti:

“ Hali hazırda bütün kurumlarla anlaşmam sürmektedir. Devleti zarara uğratmadığım gibi, devlet benim 475 TL'lik alacağımı da ödememiştir. Sayın Arslan, bu soruları gerçekten merak ettiği için sorduysa sorun yok. Her zaman cevap vermeye hazırım. Ancak bu olayda herhangi bir suistimal olmadığını bildiği halde soruyorsa, o zaman ben sayın Arslan'ın temiz siyasetinden ve haysiyetinden şüphe ederim.”

Fevai Arslan'ın kendisine yönelttiği soruları yanıtlayan Ilgaz, Mehmet Keleş, Metin Kaşıkoğlu, Fevai Arslan ve Mustafa Keskin hakkındaki dosya ve iddialara cevap verilmesini istedi. Ilgaz, “ Bize etik dersi verenler, iktidar partisinin sağladığı avantajları, Düzce'nin hangi sorununu çözmek için kullanmışlar, bir örnek göstersinler.” diyerek sözlerini tamamladı.