İYİ Parti Akçakoca İlçe Başkanı Behçet Alkan Lokum, geçtiğimiz Cuma günü Öncü Medya Haber Genel yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal’ın sunumuyla Öncü TV-Radyo ortak canlı yayını ‘Kitabın Ortasından’ programına konuk oldu. Lokum, programın klasik hale gelen “Nasıl izah edersiniz?” bölümünde Ünsal’ın sorduğu isimleri değerlendirdi.

Bir sonraki seçimde belediye başkanı adayı olacağını açıklayan Lokum, kendisini değerlendirirken seçim kampanyasına milyonlarca lira harcayanlara atıfta bulunarak “Belki seçimi kaybettirecek şeyler söylüyorum ama bu tekere birinin çomak sokması lazım artık. Milletin oyunu parayla satın almaya çalışayım diyerek olmaz” dedi.

İYİ Partili Lokum, partisini hedef alan söylemleri nedeniyle MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz’a “Yarın utanacağımız söylemlere gerek yok. Akçakoca’yla ilgili sesi çıksın!” ifadelerini kullandı.

MEHMET PAZVANT

Çocukluk arkadaşım benim. Çok severim.

EROL SOLAK

Belediye Başkanı olarak görmüyorum, bizim Erol amcamız. Akçakoca’nın efsane başkanlarından biri…

GÜNEY ALTAY

Hayattaki en yakın arkadaşımın kardeşi.

ERCAN AKIN

Ercan abiyi çok severim, elinde büyüdüm.

ESVET SARIOĞLU

İyi bilirdik. Artık siyasi olarak mefta oldu. İşin esprisi, bunu ona da söyledim. Gerçekten başkanın siyasi kariyerini bitirdiler. Ezdiler benim başkanımı…

UĞUR TOPALOĞLU

Süt kardeşim…

HAKAN DİREK

Başkan olacakmış işte, uzaktan akrabam olur severim kendisini de. Yaşça da benden küçüktür, biraz daha sakin olması lazım. Agresif olduğunu görüyorum, benle siyaset yapmasın. Ben onun abisiyim, siyasi rakibi değil.

MUHAMMET TEKEOĞLU

Muhammet abiyle ilişkim çok farklı, sürekli de beraberiz. Çok sevdiğim biri. Dükkânını mühürlediler sonra da açtılar. Niye açtın, niye mühürledin? Hastaneyi mühürlemek ne demek ya? Çok acı bir durum, niye açtın; niye kapattın? Birisi bunun sorumluluğunu üstlenecek. İki durumda hukuki değil. Belediye Başkanıysam, bir yer hukuki değilse Meral hanım arasa bana yaptıramaz. Mezardan babam çıksa açtırmam. Hukuki değilse o zaman kapatmayacaksın, hastane kapatılır mı ya? Görevini yapıyor kızcağız… Reçeteni unuttuysan iğne yapmayacak tabi ki.

FATİH BALCI

Fatih benim yakın arkadaşım, aynı gün evlendik. Sevilen simalarındandı. Sizin gibi iki adam aynı gün evlenir mi, yıktınız bizi takı mevzusundan… Fatih’e şunu söyleyeyim. Fatih belediyeden 100.000 menfaat alacak biri değil.

AYDIN ESER

Elinde büyüdüğüm adamlar bunlar.  Eviyle dükkanım karşılıklı. Onlara bir şey deme şansımız yok.

FİKRET ALBAYRAK

Çok yanlış tanımışım. Hemen geçme. Hala daha o ağaçları öyle kesmeyecekti, o yolu oradan yapmak zorundayım. Vatandaşa biraz daha toleranslı davranabilirdi. Esnaf önüne çıkıntı yapmasın. Çok hızlı gitmeye çalıştı ama Akçakoca’ya çok şey kattı.

TUĞRUL ABANOZ

Tuğrul Başkan, aynı tavanın balığıyız. Abimdir. Çok geçmişimiz var, siyasete çok hızlı girdi. Kendisine bazı konularda eleştiride de bulundum. Öyle bir tarzı benimsiyor. Heyecanlı ve Akçakoca için çalışıyor. Akçakoca için beraber projemiz var. Akçakoca’nın tüm STK, kobilerini toplayıp dertlerini dinleyeceğiz. Sorunlarını dile getireceğiz. Bir dert dinleme kampanyası düzenleyeceğiz.

OKTAY USTABAŞ

İnsan arkadaşını seçemiyor, ne yapsın ya. Oktay benim çocukluğumuz beraber geçti.

KADEM DİREK

Çok güzel bir çıkış yaptı. Yumruğunu vurdu, devamı gelmedi. Akrabamdır, iyi anlamda çok dik kafalıdır, yanlış iş yaptıramazsın. Dik duruşuyla gösterdi bunu. Aynı duruşu devam ettirmesini rica ediyorum.

BERKANT HOŞÇA

Her şeyimi o yapıyor, kötü bir şey dersem; dükkâna gelmez. Sağlam bir Ak Partili… kötü bir şey demeyeyim, telefonumu keser.

ÜMİT YILMAZ

Ümit bey, parti olarak bize çok hakaret etti. Beraber çalıştık, vekil olmasında da payımız var. Ümit bey bunu çok iyi bilir, sorabilirsiniz. O zamanki MHP İlçe Başkanımız Sn. Tacettin Akman… Onun seçimi mahkemeye düştü yanılmıyorsam, 1 oyla mı ne kaybetti. Tacettin abi, kendi eliyle dilekçeyi yazıp mahkemeye götürüp kararı aldırdı. Oradan sonra İl Başkanı oldu, sonra milletvekili oldu. O gün onla beraber olan ülkücü kardeşleri… Gidip te siz PKK’lısınız yakışmıyor. Söylediğinizin nereye dokunduğunu bilmek lazım, daha dün Enginyurt konuştu ve geçmişte konuştuklarından ne kadar pişman… Yarın utanacağımız söylemlere gerek yok. Akçakoca’yla ilgili sesi çıksın!

SADULLAH ÜNSAL

Senin avukatınım, biliyorsun. Beni çok yoruyorsun. Daha az davalarda buluşmak dileğiyle.

BEHÇET ALKAN LOKUM

Delinin biri işte. Belki seçimi kaybettirecek şeyler söylüyor ama bu tekere birinin çomak sokması lazım artık. Milletin oyunu parayla satın almaya çalışayım diyerek olmaz. Böyle seçim kampanyası olamaz. 2 milyon, 3 milyon paralardan bahsediliyor. Belediye Başkanı maaşı, 10 bin lira… Fındıktan başka bir gelirim yok. Orada harcadığım parayı çıkarmaya çalışmayacağım yani. Hadi 300 bin lira harcadın, daha fazlasını ne için harcıyorsun? Vatandaşa hizmet için mi geliyorsunuz? Belediye başkanı olmak için para harcanır mı ya? Çoluğumun çocuğumun parasını oraya yatıramam. Dürüst, yürekli Akçakoca insanını hiçbir şeyle kandıramazsınız. Biz bu işe, o tekere çomak sokacağız. Öyle bir dünya yok.

HABER: Mehmet GÜNESEN