AK Parti Düzce İl Başkanlığı tarafından Düzce Belediyesi Kültür Merkezinde "Düzce Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini Konuşuyor" konulu etkinlik düzenledi. AK Parti Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Tokat Milletvekili Zeyid Aslan'ın konuşmacı olarak katıldığı etkinliğe Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, AK Parti Düzce Milletvekili Fevai Arslan, AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları, ilçe ve belde belediye başkanları, partililer ve vatandaşlar katıldı.

Selamlama konuşmalarının ardından kürsüye çıkan AK Parti Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, 16 Nisanda oylanacak olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi hakkında bilgiler verdi.

Bunların derdi koltuk
Aslan, ‘bazıları diyor ki, Bahçeli ne oldu da Recep Tayyip Erdoğan ile beraber oldu? Ne oldu da MHP ile AK Parti birlikte oldu?’ diye soruyorlar. Sen bu soruların öncesinde, neden PKK neden beraber oldun? Önce sen onun cevabını ver. Bu ülkenin geleceği yok edilirken, bu milletin şehit kanları ile oluşturulmuş bayrağı indirilmeye çalışılırken, bu milletin imanını tescil eden ezanlar susturulmaya çalışılırken, Tayyip Erdoğan ile Bahçeli beraber olmayacaksa ne zaman olacak? Bunların derdi vatan değil, Türkiye değil. Bunların derdi koltuk. İşte 16 Nisanda Türk Milliyetçisi misin yoksa parti milliyetçisi misin onu göreceğiz” diye konuştu.

16 Nisan'a giderken gerçek düşman karşımıza çıktı
Halk oylamasının Türkiye'de yapılacağını ancak birçok ülkenin bununla yakından ilgilendiğini ifade eden Aslan, şöyle konuştu:

“Karşımıza birtakım ülkeler çıkmaya başladı. 2013'ten itibaren Türkiye'nin büyük yatırımlarını engellemek, Türkiye'nin ekonomik büyümesini engellemek için, içerideki birtakım yerli iş birlikçileri sahaya sürenler, onlar başaramayınca maskelerini indirip kendi kimlikleriyle karşımıza çıktılar. 16 Nisan'a giderken gerçek düşman karşımıza çıktı. Bir haçlı saldırısıyla Türkiye karşı karşıya. Oysa biz bir anayasa oylaması yapıyoruz. Bir bakıyorsunuz Almanya'da gazetelerin manşetleri, 'Erdoğan'ın diktatörlüğüne hayır' diyor. Dün yabancı dil bilmediği için istihza edilen bir Türkiye, bugün Avrupa'nın her köşesinde gazete manşetlerinin Türkçe çıktığı günlere geldi.”

Konuşmanın sonunda İl Başkanı Keskin, Aslan'a tablo hediye etti.